A mentőautó egy fiatal lányhoz érkezett, ám az elsősegély nyújtás mellett zaklatás és fajtalankodás is történt.

November 9-én egy fiatalkorú lány kérte a mentők segítségét, mert bódult állapotban volt, rosszul érezte magát. A segítségére siető mentősök infúzióval stabilizálták a lány állapotát, majd kórházba szállították. Az utazás során állítólag orális szexre kényszerítették a bódult állapotban lévő beteget, és gumikesztyűben több helyen is tapogatták.

Mentősöket vádolnak egy fiatal lány molesztálásával.
Képünk illusztráció.
Forrás: MTI/Varga György

A fiatal a Péterfy utcai kórházban került ellátásra, ám ott nem jelezte, hogy bántalmazásban lett volna része. Később a gyermekotthonba visszatérve már arról számolt be, hogy megerőszakolták, ezért a gyámja értesítette a rendőrséget.

Teljes hírzárlat mellett nyomoznak az Országos Mentőszolgálat alkalmazottjaival szemben - tudta meg aBlikk. Egyikőjük, Sz.Mózes ápolóként dolgozik, míg a másik gépkocsivezetéssel foglalkozik. Vallomásukban tagadják a vádakat, de mindkettejük munkaviszonyát felfüggesztették a nyomozás idejére.

"Az egész eseménysor életszerűtlen: a sértett többféleképpen mesélte el, hogy szerinte mi történt vele. Ügyfelem gyerekkori álma volt, hogy mentősként dolgozzon. Soha nem kockáztatta volna, hogy elveszítse munkáját." - nyilatkozta a mentősofőr ügyvédje.

További források szerint még nem tisztázott, hogy a lány kínálkozott-e a két férfi számára, vagy erőszakról van-e szó, ahogy az sem, hogy ténylegesen mi történt, ugyanis az orvosszakértő nem talált semmilyen szexuális közösülésre utaló nyomot.