civilizáció Amazónia felfedezés National Geographic indián törzs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A képeket Ricardo Stuckert, a National Geographic fotósa készítette egy helikopterről. Az indián törzs teljesen elzárva él a brazil őserdő mélyén, és eddig sosem találkoztak más civilizációk tagjaival, helikoptert sem láttak soha. Az egyik harcos nyilakat lőtt a gép felé.

A világ egyik legutolsó, érintetlen törzse pontosan ugyanúgy él, mint az őseik 20.000 évvel ezelőtt, a brazil esőerdő dzsungelében, a perui határ közelében. A fejük felett megjelenő helikopter sokként hatott rájuk, kunyhóikba menekültek. Az egyik harcos azonban összeszedte bátorságát, és nyilával le akarta lőni a gépet. Egyértelmű üzenet volt ez: menjetek el, hagyjatok békén.

Forrás: instagram.com/ricardostuckert Forrás: instagram.com/ricardostuckert

A fotós, Ricardo Stuckert egy másik törzshöz igyekezett, aminek tagjai már találkoztak civilzált emberekkel, de egy vihar miatt kerülőútra kényszerültek, és ekkor látták meg a még ismeretlen törzs tagait. Valószínűsíthető, hogy ez ugyanaz az ismeretlen törzs, akiket már 2008-ban és 2010-ben is lefotóztak egyszer, de úgy hitték, hogy ők az akkori találkozás után továbbvándoroltak.

"Hatalmas erejű felfedés az, hogy a 21. században még vannak olyan törzsek, akiknek nem volt semilyen kapcsolata a civilizált világgal" - mondja a fotós.

A törzsről egyelőre semmit nem tudnak, azt sem, hogy milyen nyelven beszélnek. A levegőből annyit láttak, hogy élőhelyükön magos nővényeket és banánt termesztenek - írja a National Geograpic.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.