Legalább 39 halálos áldozata van a szilveszteri iszambuli merényletnek, amit feltehetően az Iszlám Állam egyik közép-ázsiai tagja követhetett el. Már az első fotók is előkerültek az elkövetőről.

Legalább 39 halottja, és 60-nál is több sebesültje van az újév napján elkövetett isztambuli merényletnek. A támadás célpontja a Reina bár, a Boszporusz európai oldalán található híres szórakozóhely volt, ahol rengetegen búcsúztatták az óévet. A támadó a bejárathoz érve lelőtt egy rendőrt és egy civilt, ezután hatolt be a szórakozóhelyre, ott pedig az ünneplő tömegre kezdett tüzelni. Az első fotók is előkerültek az elkövetőről, aki a legfrissebb hírek szerint az Iszlám Állam egyik közép-ázsiai tagja.

Ő lehetett az isztambuli merénylőForrás: NORTHFOTO

A Hürriyet című török napilap titkosszolgálati forrásra hivatkozva azt írja, hogy a hatóságok feltételezése szerint a támadó ugyanahhoz az IÁ-sejthez tartozik, amelyet az Atatürk repülőtéren júniusban végrehajtott hármas öngyilkos robbantásért is felelőssé tesznek. Állítólag az elkövető taxival érkezett, de a nagy forgalom miatt egy szakaszon gyalog közlekedett. A merénylő a tett helyszínét a lap szerint szintén taxival hagyta el, de mivel nem volt pénze, a sofőr a közeli Kurucesme városrészben kirakta. A rendőrség továbbra is nagy erőkkel nyomoz az elkövető után - írja az MTI.

Vaktában tüzelt az ünneplő tömegbeForrás: NORTHFOTO