Gondatlanságból elkövetett emberölés veronai buszbaleset buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 16 halálos áldozattal járó magyar buszbaleset után azt próbálják kideríteni, ki a felelős a tragédiáért.

Gondatlanságból elkövetett, több ember halálával járó közúti baleset okozása miatt ismeretlenek ellen indított nyomozást a veronai államügyészség a szombatra virradó éjjel a város környékén történt magyar buszbaleset miatt - írja az MTI.

Az olasz rendőrség által közzétett felvételen a magyar diákokat szállító, kiégett autóbusz Forrás: MTI/EPA/ANSA / POLIZIA DI STATO/Polizia Di Stato / Handout

Úgy tudni, az államügyészség tájékoztatása szerint tisztázni próbálják, ki felelős a tragédiáért. A nyomozás során találkozni terveznek az áldozatok rokonaival, valamint kapcsolatba lépni a magyar hatóságokkal.

A diákcsoportot szállító busz balesetében 16-an vesztették életüket, 26-an pedig megsérültek, közülük hárman életveszélyesen. A busz Verona környékén az A4-es olasz autópályán letért az útról, a szalagkorlátnak, majd egy pillérnek csapódott. Féknyomot nem találtak a helyszínen.

Azt egyelőre nem tudni, hogy emberi vagy műszaki hiba okozta a tragédiát, de egy kamionos szerint gond lehetett a busz kerekeivel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.