Ezek voltak az elmúlt évtizedek legsúlyosabb magyar buszbalesetei

Verona buszbaleset
Tizenhatan haltak meg a középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz péntek éjjeli veronai balesetében, a sérültek száma 26. Szijjártó Péter szombat délelőtt adott sajtótájékoztatót a súlyos balesetről.

Az MTVA-Sajtóadatbank összeszedte a hasonló, tragikus kimenetelű buszbaleseteket, amik az elmúlt évtizedekben történtek:

1983. szeptember 14. - A debreceni Medicor Művek autóbusza Ausztriában, Graz mellett szakadékba zuhant, a balesetben 15 ember meghalt, 31 megsérült.

1988. július 19. - Jugoszláviában, Topolya és Kishegyes között egy magyar turistákat szállító busz fának ütközött és felborult, 4 utas meghalt, 14 megsebesült.

1988. augusztus 22. - Ausztriában, Schwechat és Schwadorf között a Cooptourist turistabusza egy keresztbe fordult teherautóval ütközött, amely felhasította a busz oldalát. A szerencsétlenségnek 12 halálos áldozata és 22 sérültje volt.

1991. augusztus 7. - Az ausztriai Trieben közelében egy magyar turistákat szállító autóbusz egy meredek lejtőn lefelé haladva letért az útról és mintegy 100 métert zuhant. A balesetben 16 ember meghalt, 21 megsérült.

1992. június 27.- Ausztriában, a stájerországi Steinberg és
Unterwald között egy Olaszországból hazafelé tartó magyar autóbusz áttért a szemközti sávba, majd a védőkorlátot átszakítva tíz métert zuhant. A balesetnek két halálos áldozata volt, 7 utas maradandó sérüléseket szenvedett, 14-en súlyosan, 12-en könnyebben megsérültek.

1999. január 24. - Ausztriában, a stájerországi Deutschlandsberg közelében egy kőszegi középiskola diákjait szállító turistabusz egy rendkívül meredek szakaszon letért az úttestről, és többször átfordulva lezuhant a domboldalon. A balesetben 18 utas meghalt, 27-en megsérültek.

2007. október 29. - Ausztriában a stájerországi Modriach közelében egy olasz bajnoki labdarúgó-mérkőzésről hazafelé tartó szurkolókat szállító magyar turistabusz lesodródott az útról, majd az oldalára dőlve ötven métert csúszott az út menti töltésen. A balesetben hárman meghaltak, 25 ember sérüléseket szenvedett.

2011. november 7. - Az egyiptomi Hurghadában közúti balesetet szenvedett egy magyar turistákat szállító busz, a balesetben 11 ember meghalt, 29 megsérült.

Szijjártó Péter sajtótájékoztatót adott az olaszországi buszbalesetrőlhttp://www.life.hu/news/20170121-szijjarto-peter-sajtotajekoztatot-adott-a-veronai-buszbalesetrol.htmlMegrendülve, könnyeivel küszködve adott sajtótájékoztató az olaszországi buszbalesetről Szíjjártó Péter szombat délelőtt. Új információkat közölt a tragédiával kapcsolatban. News--Szörnyű videó: Így égett a magyar diákokat szállító buszhttp://www.life.hu/news/20170121-videon-az-olaszorszagban-szerencsetlenul-jart-busz.htmlA veronánál történt buszbalesetben a Szinyei gimnázium tanulói utaztak, akik síelni voltak Franciaországban. A jármű teljesen kiégett. NewsOrigoVégleges a mérleg: 16 magyar fiatal halt meg a veronai buszbalesetbenhttp://www.life.hu/news/20170121-16-halott-es-36-serult-a-veronai-buszbalesetben.htmlTizenhatan haltak meg a középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz péntek éjjeli olaszországi balesetében, a sérültek száma 39 - jelentették hírügynökségek az olasz tűzoltóság közlésére hivatkozva. News--Budapesti gimnázium diákjai utaztak az Olaszországban kigyulladt buszonhttp://www.life.hu/news/20170121-budapesti-gimnazium-diakjai-utaztak-az-olaszorszagban-felborult-buszon.html--Magyar diákokat szállító busz égett ki Olaszországban - Sok a halotthttp://www.life.hu/news/20170121-magyar-diakokat-szallito-busz-borult-fel-olaszorszagban-tobb-halott.htmlSzörnyű baleset történt péntek este Olaszországban: felborult egy magyar diákokat szállító busz. Legkevesebb heten meghaltak. News--Egyre több jégpályát jelölnek ki a Balatononhttp://www.life.hu/news/20170121-egyre-tobb-jegpalyat-jelolnek-ki-a-balatonon-balatonatcsuszas.htmlHosszú évek óta nem volt ilyen hosszú ideig téli sportolásra alkalmas a Balaton jege, mint most: sorra nyílnak a kijelölt jégpályák, és rengeteg jeges programot szerveznek erre a hétvégére is - közölte Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.