időjárás-előrejelzés időjárás február fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint több megyére is riasztást adtak ki az extrém hideg miatt. Egyes helyeken akár mínusz 20 foknál is hidegebb lehet.

Hétfőre több megyére adtak ki riasztást: Borsod-Abaúj-Zemplénben akár mínusz 20 foknál is hidegebb lehet, ott másodfokú riasztás van érvényben. Heves és Nógrád megyében mínusz 15 fok miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést az OMSZ.

Illusztráció Forrás: AFP/Thomas Kienzle

Észak-Magyarországon, az Alföld északi részén többfelé mínusz 15 fok alatt lesz a legalacsonyabb hőmérséklet. Főként az Alföldön, északkeleten többfelé várható zúzmarás köd, helyenként pár száz méter alatti látástávolsággal. Napközben fokozatosan ritkul a köd, javulnak a látási viszonyok. A rétegfelhőzetből, ködből gyenge hószállingózás, ónos szitálás helyenként kialakulhat – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vagyis a hét elején marad a nyirkos, borongós idő, de a Dunántúl északi felén, esetleg délen a nap is előbújhat egyszer-kétszer. A fagyos hajnal után délután mínusz 8, plusz 1 fokot mérhetünk – írja az Időkép.

Kedden havazásra kell számítani,

helyenként ónos eső is nehezítheti a közlekedést. Délen és a Dunántúlon a szél is rontja hőérzetünket, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 2 fok között alakul majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.