Egy brit nyomozó állítja: Madeleine McCann életben van

Forrás: Origo -
nyomozó Madeleine McCann
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dave Edgar, a rendőr, aki három évig vezette a nyomozást a Portugáliában eltűnt kislány, Maddie McCann ügyében, azt állítja, hogy a gyermek még életben van. A nyomozó szerint a kislány szexuális bűnözés áldozata lett, és a szüleinek semmi közük nem volt az elrablásához.

Edgar ismét felajánlotta szolgálatait, újra felvenné a fonalat Maddie ügyében. A férfi azt mondja, hogy valaki falaz a kislány elrablójának, abban pedig nem hisz, a szülőknek közük volt a gyermek eltűnéséhez.

"Gerry és Kate McCann-nek sosem állt szándékban feladni a kutatást a lányuk után. Úgy gondolom, hogy Maddie még életben van, és az ügyet meg lehetne oldani. Komolyan fontolgatom, hogy magánnyomozóként újra foglakozzak az üggyel, ha van rá igény" - nyilatkozta a nyomozó a The Sun magazinnak.

Azt állítja a brit nyomozó, hogy Madeleine McCann életben van Forrás: Origo

Ha ez tényleg így van, akkor Maddie ma már 13 éves nagylány. A rendőr azt mondja, rengeteg példa van arra, hogy hosszú évekig fogva tartott embereket kiszabadítottak, ez pedig Maddie-vel is megtörténhet.

"Ameddig nincs meg a holttest, addig élő ember után nyomozunk, és van remény" - jelentette ki Edgar, akinek meggyőződése, hogy valaki tud valamit, és pont itt az ideje, hogy előrehaladjon az ügy. Azt gondolja, hogy az elkövető már valakinek vallott a tettéről, és azt reméli, hogy az érintettek közül valaki előáll.

Dave Edgar elméletének szöges ellentéte az, amit a portugál rendőr, Goncalo Amaral állít: szerinte Madeleine meghalt, és a szülei tüntették el a holttestét. Az angol nyomozó ezzel szemben azt mondja, hogy soha semmiféle bizonyíték nem utalt arra, hogy a szülők bűnösek lennének.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.