Idén nyáron lesz két éve, hogy Oroszlán Szonja úgy döntött, világgá megy. Meg sem állt Philadelphiáig, itt kezdett új életet 38 évesen. Azóta nem sokat hallani felőle.

Szonja most kivételt tett, a Fókusznak nyilatkozott, elmesélte, milyen az élete Amerikában. Budapest továbbra is az első otthona, Amerika ötödik legnépesebb városa, Philadelphia pedig a második. Azért esett a választás erre a városra, mert a családjából többen is élnek itt, így könnyebb volt a beilleszkedés.

Oroszlán Szonja Amerikában kezdett új életetForrás: Hajdú D. András

"Önmagadat kell megváltoztatnod a világban, és nem mást, minden belülről kezdődik" - mondja a színésznő, aki a város központjában bérel egy másfél szobás lakást. A szülei mellett az állatai hiányoznak neki a legjobban, Dani lovának patkóját el is vitte magával, most a nappalija polcán őrzi. 

"Az ember elkényelmesedik, ellustul, ugyanazokat a dolgokat csinálja, és ezt valahol meg lehet unni" - mesél a nagy váltás okáról. Szonja azonban nem kényelmes típus, szereti, ha melózni kell azon, hogy jól legyen. Amerikában a nulláról indult, színházi válogatásokra jár, és kizárólag prózai szerepekért indul, már nem a fiatal csajszis szerepek érdeklik.