Állatgondozónőt ölt meg egy tigris Angliában

Forrás: robertharding/Louise Murray/Louise Murray -
tigris támadás állatgondozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tisztázatlan körülmények között megölt egy állatgondozót egy tigris Angliában, a Hamerton Zoo Parkban hétfőn.

A Londontól 130 kilométerre északra, Cambridgeshire megyében lévő állatkertben a déli órákban történt a tragédia, de a rendőrség csak este adott szűkszavú tájékoztatást a nagyszabású bevetéssel és az állatkert teljes kiürítésével járó balesetről. A közlemény szerint tigris ment be egy kifutóba, ahol egy női alkalmazott tartózkodott. Sajnos az állatgondozó a helyszínen életét vesztette.

Állatgondozónőt ölt meg egy tigris Angliában - Képünk illusztráció Forrás: robertharding/Louise Murray/Louise Murray

A hatóságok először csak "súlyos incidensről" beszéltek, míg a média az állatkert evakuálásáról, a látogatók pánikszerű meneküléséről, kaotikus állapotokról vélt tudni. A hatóságok és az állatkert esti közleménye hangsúlyozza, hogy egyetlen vadállat sem szabadult el, és a látogatók egy percig sem voltak veszélyben.

A megtámadott állatgondozóhoz mentőhelikoptert hívtak, de már nem tudták megmenteni az életét.
A történtekről későbbre ígértek bővebb tájékoztatást. Az állatkerti közlemény szerint "furcsa baleset" történt.

Az 1990-ben alapított tízhektáros vadasparkban mintegy ötszáz állat él, köztük maláj és bengáli tigrisek, gepárdok, farkasok, kenguruk, hüllők, madarak és háziállatok is.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.