Noha Kína már nyit az amerikai filmek felé, vannak olyan színészek, akiket ettől függetlenül egyáltalán nem látnak szívesen az országukban. Annyira, hogy hivatalosan is kitiltották őket, vagy azért, mert a kormány ellen szólaltak fel, vagy azért, mert tiszteletlenek voltak a kultúrával szemben. Íme, azok a sztárok, akik nem tehetik be a lábukat Kínába.

Miley Cyrus  

Miley CyrusForrás: Rob Kim / Getty Images North America / AFP

Igazából nincs olyan ember, akit ne háborított volna fel valamivel már Miley Cyrus, de különös módon a kínaiakat nem a polgárpukkasztó viselkedése vagy a meztelenkedése zavarta, hanem egyetlen fotó: a bizonyos képen Miley az ázsiaiakat utánozta azzal, hogy visszahúzta a szemén a bőrt. Kitiltották.

Brad Pitt  

Brad PittForrás: AFP

Csaknem húsz évre tiltották ki Kínából Brad Pittet, egy film miatt. A Hét év Tibetben című alkotásról van szó, melyben a színész főszerepet játszott. Őt és az összes alkotót eltiltották az országtól, mert nem tetszett nekik, hogy a film úgy mutatja be a kínai kormányt, mint a Tibetet elnyomó hatalmat. 

Selena Gomez

Selena GomezForrás: Dimitrios Kambouris / Getty Images North America / AFP

A fiatal énekesnő nem foglalt állást a kormánnyal kapcsolatba, a dalszövegeiben sem lehetett hallani semmi ilyesmit. Egyetlen dologban hibázott Selena Gomez: találkozott a Dalai Lámával, és még fotózkodott is vele!

Sharon Stone  

Sharon StoneForrás: AFP/Robyn Beck

A színésznőt ay Cannes-i Filmfesztiválon tett egyik nyilatkozata miatt tiltották ki Kínából. A 2008-as szecsuáni földrengésről beszélt, és határozottan állította, hogy a csapás azért érte a térséget, mert Kína évek óta elnyomás alatt tartja a Dalai Lámát.

Richard Gere  

Richard GereForrás: AFP/Tiziana Fabi

A Tibetért folytatott küzdelme miatt tiltották ki Kínából a színészt, aki először az 1993-as Oscar-gálán szólalt fel. Elmondta, hogy a térség elnyomása sérti az emberi jogokat, de beszédén még a producerek is felháborodtak, mivel Gere nem jutalmazottként, hanem egy díj kiosztása előtt ragadta meg az alkalmat véleménye kinyilvánítására. 

Harrison Ford  

Harrison FordForrás: AFP

Ő is a Tibetért küzdő sztárok sorát erősíti. A színész sokszor szólalt fel a térség elnyomásával kapcsolatban, arról is gyakran beszélt, hogy Kína megsérti az emberi jogokat. Harrison Ford a Dalai Lámával is találkozott, és annak ellenére is folytatta küzdelmét, hogy kitiltották Kínából.