Nagy megtiszteltetés érte Michael Schumachert, bekerült a Német Sporthírességek Csarnokába. Hatalmas fölénnyel nyert a szavazáson.

Még januárban kezdeményezte a Bild című német lap, valamint a Német Sportsegély Alapítvány, hogy szavazás útján válasszanak ki egy-egy új tagot, aki bekerülhet a Német Sporthírességek Csarnokába. A férfiak közül Michael Schumacheren kívül még Lotthar Mätthausnak, Georg Hacknak, Michael Wasmeiernek és Sven Hannawaldnak volt esélye bekerülni, de mindenki azért szurkolt, hogy a világbajnok pilóta legyen a kiválasztott.

A Német Sporthírességek Csarnokába került Michael SchumacherForrás: AFP/Orlando Kissner

Az eredmény nem is volt kérdéses, Schumacher óriási fölénnyel (67%) nyerte meg a szavazást, hétfőn pedig hivatalosan beiktatták őt, és Magdalena Neuner biatlonost! Schumi egykori versenytársa, Mika Häkkinen már a szavazás kezdetén tudta, hogy Schumachernek ott a helye, és így is lett. Schumacher és Neuner a hírességek csarnokának 103. és 104. tagja. Az elismerést Schumacher családjának képviselője vette át az ünnepi díjátadón, a Mercedes-csoport részéről pedig Norbert Haug, aki azt kívánta, bárcsak ott lehetne köztük a sportoló. „Az a legnagyobb Michaelben, hogy megmaradt embernek, és az lenne a legcsodálatosabb, ha most itt lehetne közöttünk" - mondta, mire a közönség soraiban többen is elsírták magukat - írja az InfoRádió.