Életét vesztette egy magyar hegymászó a svájci Alpokban: többen is végignézték a zuhanását. A férfi szörnyet halt, a többiek sokkot kaptak. 

Magyarországról egy 9 fős baráti társaság utazott a svájci Alpokba, hogy megjódítsák a 4478 méter magas Matterhornt. A csúcsot mindannyian elérték, de sajnos már nem értek le mind a kilencen. 10 percre voltak a legalsó állomástól, amikor az egyik tag a gerincen megcsúszott, egy természetes víznyelőbe esett és szörnyet halt. 

Szörnyethalt a magyar hegymászóForrás: Thinkstock

"A csúcsot rendben elérték, de a tervekkel ellentétben – a durva havazás és szélfújás miatt – két éjszakát a hegyen kellett tölteniük egy faházban. A vizük is elfogyott, így a dehidratáltságtól dekoncentráltak lehettek lefelé. Már mindenki leért, csak József és a társa volt hátra, amikor megtörtént a baj. A pihenőben tartózkodók végignézték a zuhanást. Többen sokkot is kaptak" - árulta el a Borsnak a hegymászó egyik barátja. Hozzátette, az elhunyt barát nem számított tapasztalt mászónak. "Amikor utoljára láttam, még a felszerelést sem tudta normálisan használni, de azóta számos nehéz csúcsot megmászott. Mondjuk – ahogy ő fogalmazott – épphogy felért rájuk. Mérges vagyok, mert nem hiszem, hogy tavaly óta annyit fejlődött volna, hogy a Matterhornt meghódíthassa" - mondta az ismerős.