Keresztszélben szállt le az Airbus A380-as repülőgép: videó

Forrás: Youtube/Cargospotter -
repülőgép utasszállító leszállás Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengetegen vannak, akik nem szeretnek repülni, így a leszállás számukra olyan, mint a megváltás. Ez az ereszkedés viszont nem lett volna megkönnyebbülés nekik: a keresztszél miatt összevissza dőlt a repülő a leszállópályán. 

Milliók nézték már meg az Airbus A380-as utasszállító leszállását, az ugyanis nem volt hétköznapi. A világ legnagyobb repülőgépével ugyanis kibabrált a keresztszél. A videót rögzítő férfi is megdöbbent a látottakon, pedig ő már lefilmezett több ezer ilyen ereszkedést. "Ennek az Airbus A380-asnak a földre érése borzasztóan nehéz volt, és nem hétköznapi" - írta a videóhoz, amin látható, hogy egészen addig a pillanatig, míg a futóművek földet nem értek, nem is volt semmi rendkívüli.

Összevissza csúszkált a repülő Forrás: Youtube/Cargospotter

Ahogy viszont talajt értek a kerekek, a keresztszél összevissza kezdte "dobálni" a repülőt. A pilótáknak a helyzet magaslatán kellett lenniük, hogy ne történjen baj, és szerencsére meg tudták fogni a gépet. A videó feltöltője is csak méltatni tudta a pilótákat, mert ez nem volt egyszerű feladat.

Novemberben tárgyalja a Fővárosi Ítélőtábla a lúgos támadó ügyéthttp://www.life.hu/news/20171005-novemberben-targyaljak-a-lugos-tamado-ugyet.htmlÚjratárgyalják a lúgos támadás néven elhíresült bűntettet, ugyanis a kúria hatályon kívül helyezte a másodfokon meghozott elmarasztaló ítéletet. Novemberben folytatják a tárgyalást a Fővárosi Ítélőtáblán. NewsFotó: Mudra László - OrigoIlyen telünk lesz az idénhttp://www.life.hu/news/20171007-ilyen-telunk-lesz-az-iden-2017-2018-ban.htmlA hosszútávú időjárás-előrejelzéseket nem lehet feltétlenül készpénznek venni, támpontot adhatnak azzal kapcsolatban, hogy mi várhat ránk a következő hónapokban. NewsThinkstockMegszólaltak a várpalotai körhintabaleset áldozatának szülei http://www.life.hu/news/20171006-megszolalt-a-varpalotai-korhintabaleset-aldozatanak-edesapja.htmlKrisztofer szülei először szólaltak meg a baleset óta. Pokolian nehéz időszakon vannak túl, és a rémálom még mindig nem ért véget. News--Meggyilkolták Georges Griffiths focistát http://www.life.hu/news/20171006-georges-griffiths-gyilkossag-aldozata-lett.htmlÉletét vesztette a 27 éves sportoló, Georges Griffiths. News--19-en haltak meg egy orosz balesetben: fotókhttp://www.life.hu/news/20171006-osszeutkozott-egy-autobusz-es-egy-vonat-sokan-meghaltak.html19-en meghaltak, és 5-en még mindig élet-halál között lebegnek egy baleset miatt. News--Riasztást adott ki az OMSZ erős szél miatthttp://www.life.hu/news/20171006-riasztast-adott-ki-az-omsz-eros-szel-miatt-itt-a-hidegfront.html--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.