Két fiatal fehér tigris mart halálra egy gondozót

Forrás: MTI/Bugány János -
tigris halál gondozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Halálra mart két fiatal fehér tigris egy gondozót a dél-indiai Bannerghatta vadasparkban Bengaluru város mellett - írta a The Guardian online kiadása vasárnap.

A két tigriskölyök tisztázatlan körülmények között ugrott a 40 éves férfira szombat este, kamerák nem voltak a közelben, egyetlen szemtanú az állandó gondozó volt.
"Az áldozat segített a tigrisgondozónak a vadak karámba terelésében, amikor két, már a karámban lévő tigris megfordult és ráugrott, mert a négy kapu egyike még nem volt becsukva" - mondta Szantos Kumar, a vadaspark igazgatója. "A tigrisek nem engedték a gondozókat Andzsi testéhez, ezért a kórházba szállítás is késett" - tette hozzá az igazgató.

Fehér bengálitigris-kölykök - képünk illusztráció Forrás: MTI/Bugány János

Mire a park dolgozói távolabb terelték az állatokat, az Andzsaneya nevű férfi már nem élt. Andzsaneyát egy hete vették fel kisegítőnek egy megbetegedett dolgozójuk helyére. Az áldozat dühös rokonai vasárnap a vadaspark előtt tüntettek és 500 ezer rúpia (2 millió forint) kártérítést követeltek.

Az 5,45 négyzetkilométeres Bannerghatta parkban 1941 állat él, köztük bengáli tigrisek, oroszlánok és leopárdok - olvasható az intézmény honlapján.

A tigrisek valamennyi alfaja veszélyeztetettnek számít, a 2014-es számlálás alapján 2226 egyed, a világ tigriseinek nagyjából fele él Indiában. A fehér tigris szőrzetének színe egy ritka génváltozat számlájára írható.

Ez történik, ha a delfinek és a mókusok összehaverkodnakhttp://www.life.hu/news/20171008-cuki-video-delfinekrol-akik-imadjak-a-mokusokat.htmlMi történik, ha két mókus odatéved a delfinek medencéjéhez? Pontosan ez! Nézzétek meg, mert nagyon cuki! News--Twitteren osztják meg a nők molesztálásuk történetéthttp://www.life.hu/news/20171007-twitteren-osztjak-meg-a-nok-zaklatasuk-tortenetet.htmlAz internetet egy újabb hollywoodi zaklatásos eset forgatta fel, ennek hatására kezdték el a nők megosztani saját történeteiket. Így, vagy úgy, de mindenki találkozott már a munkahelyi zaklatással, ami nagyon elszomorító. News--Tizenegy sérült Londonban, a rendőrség szerint közlekedési baleset történthttp://www.life.hu/news/20171007-tizenegy-serult-londonban-a-rendorseg-szerint-kozlekedesi-baleset-tortent.htmlTizenegy ember megsérült szombaton a londoni Természettudományi Múzeum előtt, ahol a járdára hajtott egy autó. A Scotland Yard szombat este bejelentette, hogy nem terrorcselekmény, hanem közlekedési baleset történt.News--Ezek az ötös lottó nyerőszámaihttp://www.life.hu/news/20171007-ezek-az-otos-lotto-nyeroszamai-oktober-7.htmlAz ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki. News--Súlyos baleset Zalában: felborult autójában halt meg egy ember http://www.life.hu/news/20171007-felborult-autojaban-halt-meg-egy-ember-zalaban-1.html Egy ember meghalt, egy pedig megsérült, amikor autójuk felborult szombat délután a Zala megyei Teskánd közelében - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján. News--Felborult egy turistákat szállító busz Törökországbanhttp://www.life.hu/news/20171007-felborult-egy-turistakat-szallito-busz-torokorszagban-halottak-sebesultek.htmlBuszbalesetben legalább három német turista életét vesztette, tízen pedig megsebesültek szombaton a dél-törökországi Antalya tartományban. Az Anadolu török hírügynökség jelentette, hogy a turistákat szállító busz nekiütközött egy fának, majd felborult. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.