Kirúgta a szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinsteint a The Weinstein Co. produkciós vállalat

szexuális erőszak metoo Harvey Weinstein zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azonnali hatállyal kirúgta Harvey Weinsteint a The Weinstein Co. produkciós vállalat, ahol a szexuális zaklatással vádolt Oscar-díjas filmmogul eddig társelnöki posztot töltött be - közölte a cég vasárnap.

Távozásával testvére, Bob Weinstein társelnök és David Glasser vezérigazgató irányítja a céget.
A The Weinstein Co. igazgatótanácsa közleményben tudatta, hogy döntését "a Harvey Weinstein viselkedéséről az elmúlt napokban kiderült információk fényében" hozta meg és azonnali hatállyal felbontották a szerződését, amiről Weinsteint már értesítették".

Harvey Weinstein az alkalmazottait és több színésznőt is molesztált Forrás: AFP/Yann Coatsaliou

A The New York Times csütörtökön számolt be arról, hogy Harvey Weinstein évtizedeken át zaklatta szexuálisan női alkalmazottait és számos színésznőt. Az Oscar-díjas filmmogul a lapban tagadta az ellene felhozott vádakat. A riportban többen, köztük Ashley Judd színésznő idézték fel, mi történt.
A filmmogul bocsánatkérésében elismerte, hogy a múltban sok fájdalmat okozott kollégáinak viselkedésével, de hozzáfűzte, hogy azóta igyekezett jobb emberré válni. A közleményben arra hivatkozott, hogy a hatvanas-hetvenes években még mások voltak a munkahelyi viselkedési normák: "Azóta megtanultam, hogy ez nem kifogás, az irodában és azon kívül sem. Senki számára".

A 65 esztendős Harvey Weinstein az elmúlt három évtizedben Hollywood egyik legbefolyásosabb filmmoguljává vált, produkciós vállalatával számos Oscar-díjas film, köztük a Ponyvaregény és a Szerelmes Shakespeare elkészítésén dolgozott, sok színész és rendező karrierjét segített elindítani, és rendkívül sikeres Oscar-kampányokat irányított a fivérével, Bob Weinsteinnel közös Miramax cégével.

A Weinstein-testvérek 2005-ben hozták létre The Weinstein Co. néven új produkciós vállalatukat.
Harvey Weinstein olyan Oscar-díjas filmek vezető producere volt, mint Az angol beteg, a Chicago, A Gyűrűk Ura - A király visszatér, A király beszéde és a The Artist - A némafilmes.
Weinstein 2007 óta él házasságban Georgina Chapman divattervezővel, két közös gyermekük van.







Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.