M5-ös baleset: négy rendőrt még kórházban ápolnak

Forrás: MTI/Donka Ferenc -
M5 baleset rendőr kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összesen öt rendőr sérült meg súlyosan az M5-ös autpályán történt tragédiában. Eddig csak egy hagyhatta el a kórházat, a többiek még ápolásra szorulnak.

Két teherautó és egy rendőröket szállító busz ütközött össze néhány nappal ezelőtt az M5-ös autópályán, a baleset két halálos áldozatot is követelt. Az egyikük a busz sofőrje, a másikuk Németh Gergely törzsőrmester, akit feltehetőleg a szolgálat halottjává nyilvánítanak és posztumusz előléptetik. Akkor még úgy tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy három rendőr sérült meg súlyosan a balesetben, de később kiderült, hogy valójában öten voltak a komoly sebesültek.

Rendőrök és tűzoltók dolgoznak az összeroncsolódott busz mellett Forrás: MTI/Donka Ferenc

Közülük egy rendőr már elhagyhatta a kórházat, de négyen továbbra is ápolásra szorulnak. Az ő családjaik is megkapnak minden segítséget, ahogy a szolgálat közben elhunyt Németh Gergely családja is. "Elhunyt kollégánk családjának a Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség minden anyagi és erkölcsi támogatást megad. Négy súlyosan sérült rendőr jelenleg kórházi kezelés alatt áll. A rehabilitációhoz, a gyógyuláshoz a testület minden támogatást biztosít" – közölte a Borssal az ORFK kommunikációs osztálya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.