Verebes István a Marton László-ügy kapcsán többször nyilatkozott, ezúttal arról is beszélt, hogyan utasított vissza ő egy szerepet, amikor úgy érezte, ez nem méltó hozzá: a primadonnát játszó színésznő az altestét mosta a színpadon!

Verebes István a Marton-ügyről nyilatkozott Rónai Egonnak már másodjára. A színész leszögezte, együtt érez az éldozatokkal, ugyanakkor azt is kifejezte, hogy nem érti, miért nem szóltak az áldozatok, miért nem utasították vissza, vagy miért nem csináltak botrányt. Ő tudott nemet mondani, el is mesélte az abszurd történetét. 

Verebes István elmondta saját történetétForrás: Youtube/ATV

"Kaposváron volt egy előadás, amiben játszottam, egy jazzoperett. Hogy a rendező mit művelt, arról most ne beszéljünk, tűrtem. Egyszer benéztem a színpadra, és azt láttam, hogy a primadonnát játszó művésznő guggol egy lavorba és az altestét mossa, miközben énekel. Egy nulla voltam, nem volt nevem, semmi. Kinn állt a főrendező, és az igazgató, és azt mondtam, na ebben én nem veszek részt. Demonstráltam, hogy ez nem mehet ott, ahol én vagyok" – mondta Verebes, aki azt fájlalja, hogy miért nem szól akkor az áldozat, amikor megtörténik a zaklatás. „Miért nincs az, hogy most szólok, most utasítom vissza?" - mondta Verebes.