Tóth Vera szerint minden tettnek van következménye, és azt vállalni kell. Leszögezte, nem az ő dolga eldönteni, hogy a történetek igazak, vagy sem, de az biztos, hogy sokkal több empátiára lenne szükség. 

Tóth Verának is határozott véleménye van a molesztálási botrányról, melynek a Mokkában hangot is adott. Az énekesnő szerint nem kellene pálcát törni Sárosdi Lilla fölött, amiért csak most mondta el a történetét, de arról is beszélt, hogy az elkövetőnek mindig vállalnia kell a következményeket.

Tóth Vera szerint a tettekért vállalni kell a következményeketFotó: Polyák Attila - Origo

„Soha nem történik semmi véletlenül, én azt mondom, hogy mindig megvan mindennek az ideje, hogy mikor mi derül ki. Azt, hogy ez a történet igaz, vagy nem igaz, azt nem nekem kell eldönteni. Az emberi lélek bizonyos fázisokban megérik egy ilyen megnyílásra, mint amilyet Lilla is tett. Valaki azt mondja, hogy miért 20 év múlva, vagy miért nem akkor, amikor. Ezt mindenki maga dönti el, mindenki magának kell, hogy érezze azt, mikor érik meg erre a feladatra. Ha ettől ő könnyebb lesz, ha ettől sokkal jobban érzi magát, akkor joga van elmondani" – véli Tóth Vera, hozzátéve, hogy ő hisz a karmikus dolgokban. „Ha tettem valamit, annak van egy következménye. Teljesen mindegy, hogy hány éves vagyok, mindegy, mit tettem le az asztalra, ha én ezt megtettem, akkor igenis vállalnom kell a következményeit. Azt gondolom, az emberi lélek egy nagyon összetett dolog. Nem vagyunk egyformák, ezért nem szabad egy másik embernek például a Lilla feje fölött sem pálcát törni azért, mert ezt csak most mondta el. Az empátia nagyon hiányzik az emberekből. Ez az ügy, meg minden ilyen ügy arra tanít, hogy empatikus legyél, és igenis értsd meg a másikat" – mondta Tóth Vera a Mokkában.