Egy tanárnő megmutatta, milyen gyorsan terjed egy kép a neten

tanárnő internethasználat biztonság Ida Finquist Berg gyereknevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ida Finquist, norvég tanárnő fotója futótűzként terjed a neten, és ennek komoly oka van.

A fiatal tanárnő elhatározta, hogy mesél egy kicsit a diákjainak az internet biztonságos használatáról. Többek között arról is szót akart ejteni, hogy egy-egy fotó milyen elképesztő tempóval képes végig söpörni a neten, éppen ezért nem árt jól meggondolni, hogy miket töltünk fel. Ám minden ehhez hasonló „riogatós szöveg" hiteltelenné válik a gyerekek szemében, ha nincs hozzá egy példa, amely szemlélteti az aggódó felnőtt szavait. Így hát Ida úgy döntött, saját maga mutatja be a valóságot.

Készített egy plakátot, amelyben leírja, hogy 10 éves diákokat szeretne megtanítani a biztonságos internethasználatra. A norvég származású nő arra kérte a közösségi oldal tagjait, hogy osszák meg a posztot, és kommenteljék be, hogy milyen országból származnak.

A fotó még csak 3 napja van fent a Facebook-on, de már 35 ezer kedvelésnél jár, és több mint 50 ezer megosztást kapott.

Több helyen várhatók mínuszok, hóval és széllel érkezik a hideghttp://www.life.hu/news/20171113-tobb-helyen-varhatok-minuszok-hoval-es-szellel-erkezik-a-hideg.htmlErős hidegfront nyomán többfokos lehűlés várható a jövő héten - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a honlapján.NewsOrigoElgázoltak egy gyalogost Pécs határábanhttp://www.life.hu/news/20171112-elgazoltak-egy-gyalogost-pecs-hataraban-azonnal-meghalt.htmlA baleset okai egyelőre ismeretlenek. NewsThinkstockEltemették a fiút, akinek holttestét a Dunában találták meghttp://www.life.hu/news/20171111-eltemettek-a-fiut-akinek-holttestet-a-dunaban-talaltak-meg-gyornel.htmlT. István még márciusban tűnt el, amikor egy buliból indult hazafelé kocsijával. A rendőrök októberben találták meg a holttestét egy, a Mosoni-Dunából kiemelt autóban Győrnél. News--Saját anyjával házasodott össze az oklahomai nőhttp://www.life.hu/news/20171111-sajat-anyjaval-hazasodott-ossze-az-oklahomai-no-majd-bunosnek-vallotta-magat.htmlAz oklahomai Misty Velvet Dawn Spann ellen tavaly emeltek vádat, amikor kiderült, hogy összeházasodott saját anyjával. A vérfertőzéssel vádolt 26 éves nőt 10 év próbaidőre bocsátották, emellett tanácsadásra kell járnia. Anyja, Patricia Spann szintén vérfertőzés miatt áll bíróság elé januárban - írja a Daily Star. News--Fejbe lőtte kliensét egy örömlány, mert rosszul csinálta az orális szexet (18+)http://www.life.hu/news/20171111-fejbe-lotte-klienset-egy-oromlany-mert-rosszul-csinalta-az-oralis-szexet-washington-allamban.htmlNem tudta, hogyan közölje kliensével, hogy ügyetlen, ezért fejbe lőtte orális aktus közben a 36 éves férfit a 21 éves prostituált. Legalábbis erre hivatkozott. Az eset még október 24-én történt Washington államban a tettest azonban csak a napokban fogták el. News--Magyarországot is elérte a radioaktív felhő http://www.life.hu/news/20171111-magyarorszagot-is-elerte-a-radioaktiv-felho-az-orszagos-atomenergia-hivatal-tajekoztatasa-szerin.htmlA francia Sugárzásvédelmi és Nukleáris Biztonsági Intézet csütörtöki közlése szerint baleset történhetett egy oroszországi vagy kazahsztáni nukleáris létesítményben szeptember utolsó hetében. Ebből az Európa felett megjelent radioaktív felhőből következtetnek. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.