Bizony sok kudarc és bukás előzte meg ezen sztárok ma már fényesen csillogó karrierjét: sem Oprah Winfrey-nek, sem Steven Spielbergnek nem volt könnyű dolga a kezdetekben, de ők nem adták fel. Hittek magukban, mentek tovább.

Oprah Winfrey

Oprah WinfreyForrás: AFP/Stephane De Sakutin

Oprah ma már a televíziózás nagyasszonya, nem csak műsorvezető, egy egész médiabirodalmat hozott létre. A talk show-k világában az ő neve számít etalonnak, de nem volt könnyű eljutnia idáig. A sztárt ugyanis élete első televíziós állásából nagyon hamar kirúgták: állítólag érzelmileg túlságosan belefolyt a történetbe.

Steven Spielberg

Steven SpielbergForrás: AFP/Brendan Smialowski

A híres rendező úttörőnek számít, háromszoros Oscar-díjas, a neve megkerülhetetlen a szakmában, de nem indult könnyen a karrierje. Hiába tudta ő, hogy ezzel akar foglalkozni, és a filmezés minden vágya, az egyetemen nem tartották őt tehetségesnek. Többször is visszautasították a jelentkezését!

Michael Jordan

Michael JordanForrás: AFP/Don Emmert

A világ egyik legsikeresebb kosárlabdázójának tartják Michael Jordant, ő volt generációja legjobban szponzorált játékosa, és ő minden idők egyik legnagyobb hatású sportolója. Óriási sikereket ért el, éppen ezért meglepő, hogy akadt olyan kosárcsapat, ahol nem látták szívesen: a középiskolás csapatból például kirúgták. Maga Jordan is elismerte, hogy többször is megbukott mielőtt csúcsra ért volna, de soha nem adta fel. 

Lady Gaga

Lady GagaForrás: Netflix

Lady Gaga nem pusztán egy énekesnő, hanem egy igazi jelenség. Golden Globe-díjas és hatszoros Grammy-díjas sztár, aki már színésznőként is kipróbálta magát, ráadásul sikerrel. Az ismertséghez vezető út azonban meglehetősen rögös volt: az első lemezkiadója kirúgta őt! Lady Gaga nagyon maga alatt volt az eset miatt, rengeteget sírt, de továbbra is írta a dalait,  mert ő hitt magában, és milyen jól tette!

J.K. Rowling

J.K. RowlingForrás: Dennis Van Tine / NurPhoto / AFP

Az élet J.K. Rowling számára sem tartogatott sok jót: egyedülálló anyaként a megélhetésért küzdött, amikor az első regényét írta, és nem volt gyors a siker. Az írónőt sorra utasították vissza a kiadók, összesen 12 helyen próbálkozott, de sehol nem akarták kiadni a regényét. Ők bánják most legjobban, hogy elhajtották Rowlingot, hiszen a Harry Potter soha nem látott sikereket ért el, milliárdossá téve az azelőtt nélkülöző írónőt.