DNS-teszt segített elkapni a 40 éve keresett amerikai sorozatgyilkost, Joseph James DeAngelót

Forrás: AFP -
DNS-elemzés Joseph James DeAngelo sorozatgyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Negyven év után sikerült elfogni Amerika egyik legrettegettebb sorozatgyilkosát, méghozzá DNS-teszt segítségével. Egy volt rendőrt, a 72 éves Joseph James DeAngelót gyanúsítják.

A Golden State-i Gyilkosként is ismert amerikai férfit 40 év után sikerült elkapni, ráadásul DNS-teszt segítségével. 1976 és 1986 között 12 embert ölt meg, 45-öt megerőszakolt, emellett 120 rablást is elkövetett., és hiába nyomoztak után nagy erőkkel, nem sikerült elkapni a tettest. Nemrég azonban végre letartóztatták a feltételezett elkövetőt, a 72 éves Joseph James DeAngelót.

Joseph James DeAngelót 40 év után fogták el Forrás: AFP

A férfi korábban maga is a rendvédelmi szerveknél dolgozott, Elfogásához családfakutató honlapok DNS-mintáit is használták, hogy felállíthassák a gyilkos részletes DNS-profilját, így néhány családra tudták leszűkíteni a lehetséges elkövetők körét, így került a figyelmük középpontjába DeAngelo, akit ezek után titokban figyeltek, és még egy ellenőrző DNS-vizsgálatot is végeztek a háza körül begyűjtött mintákból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.