Túl gyorsan nőtt meg Mága Zoltán Facebook-oldalának követőtábora, így vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal. Mint mondták: ez még nem jelenti azt, hogy a hegedűművész vagy az oldal üzemeltetője biztosan jogsértést követett el.

Tavaly Mága Zoltán hegedűművészé lett a második legnépszerűbb Facebook-oldal hazánkban. A 444 szerint a művész 260 ezer bangladesi, 180 ezer indiai és 120 ezer pakisztáni lájkolóval gazdagodott, azaz pont azokból a távoli országokból jött szokatlanul sok kedvelés, ahol rengeteg kamuprofilt kínálnak a lájkvásárlóknak. Éppen ezért vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal. 

A portál megkereste a GVH-t is, akik a következőt nyilatkozták:

"A Gazdasági Versenyhivatal a folyamatban lévő versenyfelügyeleti eljárásában azt vizsgálja, hogy a Mága Zoltán előadóművész Facebook oldalán hirtelen jelentős mértékben (több százezerrel) megnőtt like-ok száma arra a körülményre vezethető-e vissza, hogy a Mága Zoltán előadói tevékenységét szervező, népszerűsítő eljárás alá vont vállalkozások valódi kedvelések, valódi fogyasztói tetszésnyilvánítás nélkül, ellenszolgáltatás fejében jutottak-e ezen új kedvelésekhez és követésekhez."

A GVH vizsgálódik Mága Zoltán Facebook-oldala kapcsánForrás: Pályi Zsófia - Origo

Ugyanakkor leszögezték azt is, hogy "a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy az eljárás alá vont vállalkozások a jogsértést elkövették. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul".

Arról, hogy jelenleg hol tart a nyomozás, nem lehet többet tudni, folyamatban lévő eljárásról nem adhat tájékoztatást a hivatal.