Hosszan tartó betegség után 88 éves korában elhunyt Klapka György testvére, Klapka Mária. Az asszonyt nevelt fia, az Aranyember legidősebb gyermeke, ifjabb Klapka György és vérszerinti fia, Répás Lajos is gyászolja. 

"Sajnos, sokat szenvedett, nem ment el olyan könnyen, mint a bátyja. Azt hiszem, megváltás volt neki a halál. Az utolsó időben már engem sem ismert meg. Örökké hálás leszek neki, mert szeretettel nevelt és befogadott, nekem ő volt az anyám, a lányaimnak a nagymamája" - mondta a Blikknek ifjabb Klapka György, aki most nevelőanyjától, az Aranyember testvérétől, Klapka Máriától búcsúzik. 

Klapka György testvére, Manyi néni is elhunytFotó: Nagy Attila [origo]

Az asszony hosszú betegség után halt meg, nemrégiben agyvérzést is kapott, a férje mellé helyezik örök nyugalomra. "Anyám halála után pár héttel apám nála hagyott, ám anyagilag sosem támogatta. Rengeteg áldozatot hozott értem, de nekem sem volt könnyű, mert megtűrtként éltem a családban. A férje alig várta, hogy 18 éves legyek, és kitehessen a lakásból" - emlékezett vissza ifjabb Klapka György, aki azt is elmondta, hogy nevelőanyja nagyon dühös lett, amikor kiderült, hogy Klapka György végrendeletében Christiannál DNS-teszthez kötötte az öröklést, róla pedig kijelentette, hogy nem az ő fia. 

Vérszerinti fia, Répás Lajos azt is elmondta a lapnak, hogy az anyja egész életében sérült embereknek segített.