Megdőlt a legforróbb hónap világrekordja az amerikai Halál-völgyben

Forrás: AFP/Rhona Wise -
Halál-völgy Amerika melegrekord
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdőlt a legforróbb hónap világrekordja a kaliforniai Halál-völgyben, ahol júliusban 42,28 Celsius-fokos napi átlaghőmérsékletet mértek - közölte az amerikai meteorológiai szolgálat Las Vegas-i irodája.

A Death Valley Nemzeti Park saját korábbi rekordját döntötte meg, a tavaly júliusi 41,89 Celsius-fokot.
A térségben négy egymást követő napon át 52,7 fokos csúcshőmérsékletet mértek. A hónap utolsó 18 napjában a legmagasabb hőmérséklet elérte a 48,8 fokot és a hőség 10 egymást követő napon éjszaka sem süllyedt 37,7 fok alá.

A meteorológiai szolgálat hangsúlyozta, hogy előzetes adatokról van szó, amelyek még hitelesítésre szorulnak, mielőtt bekerülhetnének a rekordok könyvébe. A példátlan forróságban egy 57 éves túrázó meghalt, két kiszáradt francia turistát helikopterrel mentettek meg. A Kalifornia délkeleti részén fekvő sivatagban mérték 1913. július 10-én a Föld eddigi legmagasabb hőmérsékletét, 56,67 Celsius-fokot.

Death Valley Nemzeti Park Forrás: AFP/Rhona Wise

A térségben nyaranta olyan nagy a hőség, hogy a turistáknak legalább napi négy liter víz fogyasztását javasolják és azt, hogy figyeljék egymáson a hőgutára utaló jeleket és 10-15 percnyi szabadban tartózkodás után lehűlés céljából üljenek be légkondicionált autójukba.






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.