Orbán József halála után is folytatja a 100 Folk Celsius: egy régi-új tag, Heilig Gábor csatlakozik a csapathoz

Forrás: Mokka -
100 Folk Celsius Heilig Gábor Orbán József
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orbán József halálával a 100 Folk Celsius a zenekar lelkét, a frontemberét veszítette el, de bejelentették, hogy folytatják működésüket. Egy régi-új taggal próbálják „elviselhetővé tenni a hiányt" és pótolni a pótolhatatlant.

Egy korszak zárult le Orbán József halálával. Legendás zenészt veszítettünk, a 100 Folk Celsius pedig a frontemberét, ám a zenekar bejelentette, hogy folytatják működésüket. Egy régi-új taggal koncereznek tovább.

Orbán József halála után is folytatja a 100 Folk Celsius Forrás: Mokka

"Az élet megy tovább, és szerintünk Józsi sem szeretné, ha minden elveszne, aminek felépítésében oly nagy része volt. Most egy régi jó barát, Heilig Gábor csatlakozott újra hozzánk, hogy együtt próbáljuk a hiányt elviselhetővé tenni. Ezentúl a koncertjeinkkel rá is emlékezünk" - közölte az MTI-vel Littvay Imre zenekarvezető, alapító tag. Heilig Gábor 1987 és 1996 között már volt a 100 Folk Celsius tagja, aztán tavaly és idén ő helyettesítette a betegeskedő Orbán Józsefet. A zenekar két korábbi tagja, az egyaránt basszusgitáros-énekes Drosztmér Ferenc és Torontáli István is elhunyt, előbbi 1987-ben, utóbbi 2010-ben. A jelenlegi felállás: Littvay Imre (basszusgitár, ének), Légrády Péter (gitár, bendzsó, ének), Mikes Attila (hegedű, billentyűs hangszerek, ének), Kocsándi Miklós (dob, ütőhangszerek, ének), Heilig Gábor (gitár, ének).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.