Madeleine McCann eltűnéséről írt könyvet egy volt nyomozó, Goncalo Amaral: hatalmas vagyon hozott számára a végtelenül szomorú történet. 

Több mint 11 éve tűnt el Madeleine McCann egy portugál apartmanból a családi nyaralás alatt. A rendőrség azóta nagy erőkkel keresi a gyermeket, egyelőre minden eredmény nélkül. Rengeteg pénzt, időt és energiát áldoztak már a hatóságok arra, hogy megtalálják Madeleine-t, a sikertelenségük pedig sok elméletet és találgatást szült az elmúlt években arról, hogy pontosan mi is történt a gyermekkel.

Madeleine McCannForrás: Getty Images

Az egyik leghajmeresztőbb állítással egy volt nyomozó, Goncalo Amaral állt elő. Ő azt állítja, hogy a kislány meghalt az apartmanban, az eltűnése pedig csupán egy fedősztori. A férfi csak néhány hónapig vett részt a vizsgálatban mielőtt eltávolították, majd a rendőrségtől is kilépett, hogy megírhassa a Madeleine eltűnéséről szóló könyvet, ami nagyon sok pénzt hozott neki a konyhára. Több mint 350 ezer fontot keresett eddig, ami átszámítva nagyjából 124 millió forint. Ez a bírósági iratokból derült ki, ugyanis a könyv miatt Madeleine McCann szülei perlik a volt nyomozót már évek óta - írja a The Sun