Michael Schumacher állapotáról 2013-as balesete óta szinte semmi biztosat nem lehet tudni, a családja egyáltalán nem kommunikál a nyilvánossággal, ám most kivételt tettek: megosztották a pilóta utolsó interjúját.

Michael Schumacher 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet, azóta nagyon kevés biztos információ áll rendelkezésünkre a pilóta állapotáról. A családja teljesen elzárkózott a nyilvánosság elől, de most megosztottak egy, a pilótával készült interjút, amelyet eddig senki sem látott. Ez az utolsó, ami a szörnyű balesete előtt készült. Michael a videóban elmondja, hogy a legérzelmesebb bajnoki címe a 2000-es szuzukai győzelem volt a Ferrarival, hiszen a csapat 21 év után nyert újra egyéni címet. Michael azt is elárulta, melyik ellenfelét tisztelte a legjobban.

Ez Michael Schumacher utolsó interjújaForrás: Presse Sports/Mantey

„Egyértelműen Mika Häkkinent. Vele nagy csatákat vívtam, de magánemberként is nagyon jó volt a viszonyunk" – mondta Schumi. Arról is beszélt, hogy mennyire nehéz sport a Forma–1: szerinte nagyon, bár régen még nehezebb volt, hiszen sok minden nem állt még akkor a pilóták rendelkezésére. Elmondta, hogy gokartozóként Ayrton Senna és Vincenzo Sospiri megmozdulásait követte, de az igazi példaképe Toni Schumacher volt, a német labdarúgó-válogatott korábbi kapusa.  Azt is elárulta, hogy szerinte mi volt az ő sikerének a titka. „Nagyon fontos, hogy ne bízza el túlságosan magát az ember, hanem legyen szkeptikus, azt keresse, hogy miként tud fejlődni, mi a következő lépés.  Én mindig úgy éreztem, hogy nem vagyok elég jó, és dolgoznom kell. Szerintem ez volt a sikereim egyik titka" – idézi az interjút a Nemzeti Sport. Leszögezte, hogy a siker csapatmunka.
„A siker, legyen szó bármiről – legalábbis azon dolgokról, melyeket ismerek –, mindig csapatmunka eredménye. Az ember elvégzi a maga dolgát, azonban egy csapat részeként sokkal erősebbnek kell lenned,  és a Formula–1 határozottan csapatmunka" – árulta el a pilóta. Hozzátette, emellett minden pilótát figyelt, hiszen mindenkiben van olyan különlegesség, amiből tanulni lehet. Végül pedig elmondta, elég-e a tehetség a sikerhez. „A Formula–1-ben, mint ahogyan a motorsportban is, fontos a tehetség, azonban nem elég, hiszen fejlesztened kell folyamatosan a képességeidet. A gokartozás jó lehetőséget biztosít arra, hogy megmutasd a tehetségedet, de arra is, hogy rájöjj, mire van még szükséged autóversenyzőként."

A videó ide kattintva érhető el.