Imádja a csípőset Medveczky Ilona táncművész. Nem tagadja: egy falatot sem lenne szabad ennie belőle krónikus vastagbélgyulladása miatt, ám nem bír neki ellenállni. Kertjében a legerősebb fajtákat termeszti. 

Habanerót és skorpió paprikát termeszt kertjében Medveczky Ilona táncművész. Imádja a csípőset, ám veszélyes lehet számára ez a szenvedély. Krónikus vastagbélgyulladása van, orvosai szerint egy falatot sem lenne szabad ennie a paprikákból. 

Medveczky Ilona imádja a csípősetForrás: MTI/Földi Imre

„Jelenleg is antibiotikumot kell szednem, de nem bánom. Egyszerűen imádom a csípőset, minél durvább, annál jobb! A kertemben vetem el a magokat, habanerót és trinidadi skorpiópaprikát termesztek, bevallom, ez az egyik legnagyobb szenvedélyem. Azzal persze tisztában vagyok, hogy ez nagyon veszélyes, de nem tudom megállni, odáig vagyok érte” – mondta a Ripostnak a táncművész. 

Azt is elmesélte, hogy 2009-ben elhunyt kedvesét, Nagy Richárdot egyszer Kubában újra kellett éleszteni a méregerős csili miatt. A pincér óva intette, hogy erősebb, mint a magyar fajta, ám ő beleharapott. Ezután szívrohamot kapott, de szerencsére meg tudták menteni az életét.