Medveczky Ilona új veszélyes szenvedélye a habanero és a skorpiópaprika

Forrás: MTI/Földi Imre -
skorpió paprika Medveczky Ilona növénytermesztés gasztronómia habanero étkezés chili
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Imádja a csípőset Medveczky Ilona táncművész. Nem tagadja: egy falatot sem lenne szabad ennie belőle krónikus vastagbélgyulladása miatt, ám nem bír neki ellenállni. Kertjében a legerősebb fajtákat termeszti. 

Habanerót és skorpió paprikát termeszt kertjében Medveczky Ilona táncművész. Imádja a csípőset, ám veszélyes lehet számára ez a szenvedély. Krónikus vastagbélgyulladása van, orvosai szerint egy falatot sem lenne szabad ennie a paprikákból.

Medveczky Ilona imádja a csípőset Forrás: MTI/Földi Imre

„Jelenleg is antibiotikumot kell szednem, de nem bánom. Egyszerűen imádom a csípőset, minél durvább, annál jobb! A kertemben vetem el a magokat, habanerót és trinidadi skorpiópaprikát termesztek, bevallom, ez az egyik legnagyobb szenvedélyem. Azzal persze tisztában vagyok, hogy ez nagyon veszélyes, de nem tudom megállni, odáig vagyok érte” – mondta a Ripostnak a táncművész.

Azt is elmesélte, hogy 2009-ben elhunyt kedvesét, Nagy Richárdot egyszer Kubában újra kellett éleszteni a méregerős csili miatt. A pincér óva intette, hogy erősebb, mint a magyar fajta, ám ő beleharapott. Ezután szívrohamot kapott, de szerencsére meg tudták menteni az életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.