Növényi Norbert adócsalási és magánokirat-hamisítási ügybe keveredett, és bár nem kell börtönbe mennie, így sem örülhet: mindenét elvesztette. 

Növényi Norbert csúnya ügybe keveredett évekkel ezelőtt, hetedrendű vádlottja lett egy adócsalási és magánokirat-hamisítási ügynek, ugyanis egy olyan cég alkalmazásában állt, amely hamis számlákat adott ki. Növényi azt nyilatkozta korábban, ő nem követte el a bűncselekményt. Az egyik állítás szerint ő csak reklámarc volt, a vád szerint azonban részt vett az üzleti döntésekben. Első fokon 3 év négy hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, de másodfokon két évet, négy évre felfüggesztve.

Nincs miért örülnie Növényi NorbertnekForrás: MTI/Illyés Tibor

Nem kell tehát börtönbe vonulnia, de az őt ért kár hatalmas: több tízmilliót bukott. „Megkönnyebbültem, mert a családomat nem kell magára hagynom. Eddig is szenvedtek miattam éppen eleget. Kilenc éve tart ez az ügy, bár a mai napig nem tudom, miért kerültem bele.Semmiféle bizonyíték nincs ellenem, a fővádlottnak mutattam be egy zöldségkereskedőt, de a további ügyeikről fogalmam sem volt. Agrárvégzettségű sportolóként a gyümölcs- és zöldségfogyasztás népszerűsítésére alkalmaztak minimálbérrel, így számlák és üzletkötések közelébe se kerültem” – mondta Növényi a Blikknek. Hozzátette, harcolni fog azért, hogy tisztázza magát. „Kilenc éve megvonták az olimpiai járadékomat, havi negyedmillió forintot. Nem tudtam fizetni emiatt a bankhitelt, elúszott az otthonom. Két év alatt ötször váltottam albérletet a kisfiammal és a feleségemmel. Szerződéseket bontottak velem, nem kaptam színészi feladatokat a vád miatt” – mondta.