A Föld órája: ma este számos nagyváros, intézmény és vállalat fényeit lekapcsolják

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Föld órája bolygó fények világítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma este, magyar idő szerint 20.30-kor számos nagyváros, intézmény és vállalat fényeit, valamint Budapest több ikonikus épületének díszkivilágítását lekapcsolják a Föld órája mozgalomhoz csatlakozva.

A Föld óráját szervező Természetvédelmi Világalap (WWF) minden év márciusának utolsó szombatján, az óraátállítás előtti estén arra kéri a mozgalom támogatóit, hogy egy órára kapcsolják le a felesleges lámpákat és elektromos berendezéseket. A szimbolikus lekapcsolás célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az éghajlatváltozásra, valamint a természeti értékek megőrzésének fontosságára és a fenntartható életmódra.

Budapest, 2018. március 24. – a Millenniumi emlékmű a Föld órája előtt kivilágítva és az akció idején, kivilágítatlanul Forrás: MTI/Kovács Tamás

Nyíregyházán többek között a római katolikus, a görög katolikus, az evangélikus és a református templom, Debrecenben a Nagytemplom, Tatabányán a Turul emlékmű és templom, Sopronban a Szent Mihály-templom, a Mária- és a Szentháromság-szobor díszvilágítását kapcsolják le.
Idén először a budapesti Gül Baba Kiállítóhely és Kulturális Központ is csatlakozik a Föld órája mozgalomhoz, így szombaton egy órára a türbe fényei is kihunynak, valamint Budapest több ikonikus épületének díszkivilágítását is lekapcsolják. Az MKB Bank lekapcsolja Váci utcai székházának külső díszkivilágítását, a Samsung egy órára áramtalanítja legnagyobb budapesti kijelzőit és reklámfelületeit. A kezdeményezéshez a Felelős Gasztrohős Alapítvány Fenntartható Vendéglátóhelyei gyertyafényes vacsorák szervezésével kapcsolódnak.

Így érzi magát combcsonttörése után Marsi Anikóhttp://www.life.hu/sztarok/20190329-igy-erzi-magat-combcsonttorese-utan-marsi-aniko.htmlMarsi Anikó a kamerák előtt árulta el, hogy érzi magát a combtörése után. TV + SztárokFotó: Szabó Gábor - OrigoŐrület, hogy miért perelték be ezeket a sztárokat: Beyoncét és Kim Kardashiant is bíróság elé citáltákhttp://www.life.hu/sztarok/20190329-orulet-hogy-miert-pereltek-be-ezeket-a-sztarokat-beyoncet-es-kim-kardashian.htmlA legtöbb ember irigyli a sztárok fényűző életmódját és végtelen pénzét. Ugyan utóbbi sok problémára megoldást jelenthet, mindentől nem menti meg őket, ahogy a reflektorfényben leélt életnek sem csak pozitív hozadéka van. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az alábbi lista, amelyen összeszedtük, milyen őrült dolgok miatt pereltek már be hírességeket. TV + SztárokThinkstockBaukó Éva kitálalt arról, milyen volt a szex Talmácsi Gáborralhttp://www.life.hu/sztarok/20190329-bauko-eva-kitaltalt-arrol-milyen-volt-a-szex-talmacsi-gaborral.htmlBaukó Éva elárulta, egyszer lefeküdt Talmácsi Gáborral, de saját bevallása szerint a szexuális együttlét nem volt jó. TV + SztárokOrigoLovasi András nyilatkozott az autóbalesetével kapcsolatbanhttp://www.life.hu/sztarok/20190329-lovasi-andras-nyilatkozott-az-autobalesetevel-kapcsolatban.htmlSzerda délután karambolozott egy rendőrautóval Lovasi András, a Kiscsillag zenekar frontembere. A zenész sértetlenül szállt ki az autóból, a két rendőr azonban megsérült. A sofőrnek eltört a kulcscsontja, és kitört három foga, utasa pedig könnyebben sérült. Az üggyel kapcsolatban eddig csak Lovasi menedzsere nyilatkozott, most azonban ő is posztolt a Facebookra. TV + Sztárok--ByeAlex megvédte az X-Faktorból kilépő Radics Gigithttp://www.life.hu/sztarok/20190329-byealex-megvedte-az-xfaktorbol-kilepo-radics-gigit.htmlSaját karrierjére szeretne koncentrálni Radics Gigi, aki a következő szériában már nem lesz az X-Faktor mentora. Úgy tűnik, ez nem tetszett a kommentelőknek, ByeAlex vette védelmébe az énekesnőt. TV + SztárokOrigoTragédiájáról vallott a legendás magyar tévés, Czigány Györgyhttp://www.life.hu/sztarok/20190329-tragediajarol-vallott-a-legendas-magyar-teves-czigany-gyorgy.htmlSzemélyes tragédiáiról vallott a Ki nyer ma? egykori házigazdája, Czigány György. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.