Törőcsik Mari fogadott unokája, Járai Máté nyilatkozott nagymamája állapotáról. Elárulta, hogy a színművésznő majd' belehalt férje halálába, ez nyomhatta rá a bélyegét az egészségére is.

Törőcsik Mari a Kossuth Nagydíja után nem sokkal került ismét kórházba, de szerencsére azóta már ismét a velemi otthonában pihen és tele van tervekkel. Fogadott unokája elárulta, nincs különösebb betegsége a színművésznek, de a férje halála rányomta a bélyegét az egészségére. Közte és Maár Gyula között óriási volt a szerelem és a tisztelet.

Törőcsik Mari és férje között hatalmas volt a szerelemForrás: MTI/Zih Zsolt

„A nagyszüleim negyven éven át bolondultak egymásért. Együtt lélegeztek, együtt gondolkoztak, együtt, egy emberként éltek... Képtelenek voltak egymás nélkül élni. Nem csoda, hogy Mari mama majd' belehalt a nagypapám elvesztésébe”– mondta a Borsnak Törőcsik Mari unokája, a Győri Nemzeti Színház negyvenéves színésze, Járai Máté.
Maár Gyula és Törőcsik Mari tényleg nem tudtak egymás nélkül élni: amikor a színművésznő 2009-ben kómába esett, férje biztos volt abban, hogy visszatér, mert előbb neki kell meghalnia. Így érez azonban Törőcsik Mari is, férje halála az egészségére is rányomta a bélyegét.
Marinak nincs különösebb, gyógyíthatatlan betegsége, de tény és való, hogy folyamatos felügyelet alatt kell tartani. Havonta jár kontrollra a kórházba, ahol a nap huszonnégy órájában árgus szemekkel figyelik. Rendszeresen meglátogatom, amiben csak tudok, segítek neki, és nagyon remélem, hogy egyszer viszontlátom azt a nagymamát, akit a papám mellett láttam” – tette hozzá az unoka, aki ugyan nem vérszerinti, hiszen Maár Gyula első felesége az igazi nagymamája, de mindig is nagyon szerették egymást Törőcsik Marival.
„Azt szokta mondani, hogy én vagyok a bal kézről jött unokája. Persze sosem volt egy tipikus nagymama. Nem azért, mert különbséget tett volna köztem vagy a vér szerinti leszármazottai között, hanem mert ritkán láthattam. Sok időt töltött távol tőlünk, a családjától, mert rengeteget forgatott. Mindig csak azt láttam, hogy jön érte egy sofőr, és napokra eltűnik, amíg én a lányával, Terézzel és a fogadott fiával, Sonnal játszottam a velemi házában. Nagyon nehezen fogadtam el, hogy az én mamám más, mint a legtöbb klasszikus nagyi. Mari mama egy legenda, egy ikon, egy páratlan tehetség, aki egész életemben inspirált és ösztönzött”– mondta még az unoka.