II. Erzsébet brit királynő autóvezetés vezetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Férje példáját követve felhagyott az autóvezetéssel a brit uralkodó is.

A The Sunday Times című brit lap udvari forrásokat idéző beszámolója szerint II. Erzsébet királynő - aki áprilisban ünnepli 93. születésnapját - megszívlelte a biztonságára ügyelő stáb tanácsát, és legalábbis nyilvános közutakon már nem vezet.

Férje, az idén 98 esztendős Fülöp edinburghi herceg januárban meglehetősen súlyos autóbaleset részese volt: a királyi család kelet-angliai téli rezidenciája, Sandringham közelében a helyi főútra próbált kihajtani Land Rover Freelander terepjárójával, és eközben összeütközött egy Kia személyautóval. A Land Rover felborult, és Fülöp herceget a helyszínre érkező többi autós segítette ki az oldalára dőlt kocsiból. Fülöpnek nem esett baja, de a másik kocsi utasának eltört a csuklója, a Kiát vezető 28 éves nő pedig a térdén szenvedett könnyebb vágásos sérüléseket. A Kia személyautóban utazott egy kilenchónapos kisfiú is, ő azonban nem sérült meg. Fülöp herceg - bár a hatóságok nem marasztalták el - néhány héttel később önként visszaadta jogosítványát. A királynőnek nincs ilyen hivatalos teendője, mivel uralkodói kiváltságai okán ő az egyetlen az Egyesült Királyságban, akinek eddig sem volt szüksége a jogosítvány megszerzésére az autóvezetéshez.

II. Erzsébet királynő imád vezetni, most azonban felhagyott vele Forrás: Getty Images/2014 Max Mumby/Indigo/Max Mumby/Indigo


Az uralkodónak és Fülöp hercegnek egyaránt régi szenvedélye volt az autóvezetés, és mindkettőjüket rendszeresen lehetett is látni vezetés közben a Londonon kívüli királyi rezidenciák - Windsor, Sandringham, Balmoral - környékén.

A The Sunday Times forrásai szerint II. Erzsébet királynő nem feltétlenül hagyott fel teljesen az autóvezetéssel: lehet, hogy a királyi birtokok belső, a nyilvánosságtól elzárt útjain továbbra is maga vezet, de a közutakra már nem hajt ki. Az uralkodó a hivatalos programokra eddig is sofőr vezette autóval érkezett.

Kapcsolatáról vallott Fluor Tomihttp://www.life.hu/sztarok/20190406-kapcsolatarol-vallott-fluor-tomi.htmlFluor Tomi eddig féltve óvta a magánéletét, de sok esetben nem is volt miről beszélnie. Mostani kapcsolata azonban teljesen más: bátran és nyíltan oszt meg róla információkat, mert hisz a szerelmükben. TV + Sztárok--Bűnösnek találta a bíróság Kökény Attilát, vesztegetés a vádhttp://www.life.hu/sztarok/20190406-bunosnek-talalta-a-birosag-kokeny-attilat-vesztegetes-a-vad.htmlElső fokon bűnösnek találta a bíróság Kökény Attilát hivatali vesztegetés ügyében. TV + SztárokOrigoAndrás herceg összejár volt feleségével, Sarah Fergusonnalhttp://www.life.hu/sztarok/20190406-andras-herceg-osszejar-volt-felesegevel-sarah-fergusonnal.htmlA királyi család érdeklődve figyeli András herceg furcsa, modern kapcsolatát volt feleségével: összejárnak. TV + Sztárok--Liz Hurley 17 éves fia a megszólalásig hasonlít az édesanyjára – Fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20190405-liz-hurley-17-eves-fia-a-megszolalasig-hasonlit-edesanyjara.html17 éves lett Liz Hurley fia, Damian, aki a friss fotóján szinte a megszólalásig hasonlít az édesanyjára. TV + Sztárok--Ezzel foglalkoztak a legnagyobb sztárok, mielőtt híressé váltak: Rihanna katona volthttp://www.life.hu/sztarok/20190405-ezzel-foglalkoztak-a-legnagyobb-sztarok-mielott-hiresse-valtak-rihanna-katona-volt.htmlA ma fényűző életet élő hírességek sem voltak mindig gazdagok. Nehéz elképzelni róluk, de bizony nekik is hétköznapi munkákból kellett eltartaniuk magukat, miközben arról álmodoztak, hogy egyszer valóra válik a vágyuk. Esetükben ez így is lett, az emberek pedig gyakran elfelejtik, hogy nem a csúcsról indultak. Ezt csinálta Megan Fox vagy Rihanna, mielőtt elérték a céljukat. TV + SztárokOrigoLemondta minden fellépését az idei évre Ozzy Osbournehttp://www.life.hu/sztarok/20190405-lemondta-minden-fellepeset-az-idei-evre-ozzy-osbourne.htmlTurné és koncertek foglalták el Ozzy Osbourne 2019-es naptárát, ám a zenész most kénytelen volt mindet lemondani. Egészségügyi oka van. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.