Két év felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyszség Berki Krisztiánra, aki ellen 5 millió forint értékű adócsalás a vád.

Berkinek és egykori üzlettársának fiktiv számlák befogadása miatt kell felelnie.  Összesen kb. 6 milliárd forint értékű adócsalásról van szó, amelyben Berki része 5 millió forint. Társa ellen letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség, míg a reality-celeb ellen1 évet két évre felfüggesztve. 

Kiderült, miből él Berki Krisztián: rengeteg pénzt keresForrás: Facebook/Berki Krisztián

Berki szűkszavúan válaszolt a Blikknek:

Ez nem az az ügy, ami miatt nekem kellene szégyellnem magam” – mondta a celeb, akinek ügyvédje elárulta, mennyire elégedett ügyfele a döntéssel.

„Ügyfelem esetében mindössze ötmillió forintról van szó, úgy gondolom, ő az egyik legkisebb mértékben érintett vádlott az ügyben. Amennyiben ügyfelem úgy dönt, a vádirattal megegyezően elismeri a bűnösségét, akkor a legrosszabb esetben kaphat egy évet, két évre felfüggesztve. A belső arányosság elvét, valamint a hazai joggyakorlatot figyelembe véve a felfüggesztés mértékét és a büntetés hatályosságát is igen súlyosnak tartom” – nyilatkozta dr. Szilágyi Roland.