Kiss Péter élete első para kajak-kenu Európa-bajnokságán mindenkit maga mögé utasítva hozta el az aranyérmet. Nagy meglepetést okozott.

A 16 éves Kiss Péter csupán egy éve kezdett el komolyan kajakozni, előtte paraúszó volt, ennek ellenére sikerült mindenkit maga mögé utasítania élete első para kajak-kenu Európa-bajnokságán. Rendkívül erős ellenfelei voltak, de így is nyerni tudott.

Itt volt a riói olimpiai első három helyezettje, valamint az aktuális világbajnok is, és mindannyiukat megelőzte. Az előfutamában az olimpiai bajnokot és a világbajnokot is egyaránt nagyon megverte, volt is nagy csodálkozás mindenki részéről. A döntője kevésbé sikerült jól, hiszen beragadt a rajtnál, de egy hajszállal így is megelőzte a mezőnyt. Nagyon örültek a parton a győzelmének, hiszen egy tényleg senki által nem ismert, szemtelenül fiatal versenyző nyert. Mi azért titkon reménykedtünk benne, hogy jó eredményt fog elérni, mert már otthon is nagyon jól ment, és legyőzte a szám olimpiai ezüstérmesét, Suba Robit is. Azt kezdtük el számolgatni, hogy vajon volt-e már a magyar kajak-kenu történetében ilyen fiatal Európa-bajnok, de én személy szerint nem emlékszem rá." – mondta a kajakkenusport.hu-nak Weisz Róbert szövetségi kapitány.