Galambos Lajost és több társát közműlopással vádolják, de most pont kerülhet az ügy végére. A zenész hajlandó egyezséget kötni, ha rendezik a vádirat hibáit.

Évek óta húzódik Lagzi Lajcsi és társainak ügye, közműlopással vádolják őket. Most azonban pont kerülhet minden végére. Habár korábban Lajcsi elutasította a vádalkut, most hajlandó egyezséget kötni, de ehhez rendezni kell a vádirat hibáit. Saját és társai egészsége érdekében döntött így.

Lagzi Lajcsi alkut kötneFotó: Polyák Attila - Origo

„Sok mindenre hajlandó vagyok annak érdekében, hogy véget érjen ez a hosszú évek óta tartó rémálom. Ugyanakkor a vádirat tartalmát a jelen állapotában nem vagyok hajlandó elfogadni, abban korrigálni kell a súlyos tárgyi tévedéseket, és ki kell venni belőle a valótlanságokat. Ha az ügyészség erre hajlandó, én kész vagyok megállapodni. Két temetésen már ott kellett lennem, szeretném elkerülni, hogy az ügynek még több áldozata legyen. Sőt, én sem szeretnék ebbe belehalni...” – mondta a Ripostnak Lajcsi. Ügyvédje pedig elárulta, mit szeretnének kivetetni a vádiratból. „Kérjük, hogy a vádiratból kerüljön ki a vesztegetés vádja, hiszen ez bizonyítottan nem történt meg. Emellett szeretnénk, ha a valós összeg szerepelne a papírokban, hiszen miközben azokban több mint 100 millió forint szerepel, a valóságban 47 millió forintról van szó, amelyet már ki is fizettünk a szolgáltatóknak. Ezt a tényt is kifelejtették a vádiratból...” – mondta az ügyvéd hozzátéve, ha elfogadható vádiratot kapnak, lehet szó egyezségről, és azonnal ítélet is születhetne: számukra a felfüggesztett börtönbüntetés az elfogadható.