Fehér fényárban úszó, hatalmas meteoritot láttak Ausztrália fölött

Forrás: leemage/©Ron Miller/Novapix/Leemage/Ron Miller -
csillagászat fény tűz Ausztrália meteorit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fehér fényben úszó, hatalmas tűzgömb szelte ketté az ausztrál eget a napokban. A szakértők elárulták, hogy tehet-e kárt egy ilyen égitest a Földön.

A NASA megerősítette, hogy egy hatalmas, fehér fényárban úszó meteorit húzott át az ausztrál égbolton a napokban. A jelenségre többen felfigyeltek.

Meteor húzott el Ausztrália felett (Képünk illusztráció) Forrás: leemage/©Ron Miller/Novapix/Leemage/Ron Miller

A The Sun cikke szerint a szakértők elárulták, hogy akár egy autó vagy egy nagyobb kanapé méretű is lehetett az égitest, amely 44 100 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott. A NASA munkatársa, dr. Steve Chesley elmondta, hogy amikor a meteor belépett a légkörbe, a magas nyomás miatt kisebb darabokra, nagyjából ökölnyi méretű részekre esett szét.

Azt is tudni lehet, hogy senkinek nem kell tartania attól, hogy egy ilyen majd fejbe kólintja, hiszen ezek a testek nem okozhatnak kárt.

Fehér oroszlán született a Szegedi Vadasparkbanhttp://www.life.hu/news/20190524-feher-oroszlan-szuletett-a-szegedi-vadasparkban.htmlVilágos, szinte fehér oroszlán született a Szegedi Vadasparkban, a ritka színváltozathoz tartozó kölyök gondozóitól a Szonja nevet kapta.News--Egymilliárdot kapott kártérítésként a kéztörésére a magyar férfihttp://www.life.hu/news/20190524-egymilliardot-kapott-karteriteskent-keztoresere-a-magyar-ferfi.htmlCsaknem egymilliárd forintot kapott kártérítésként a sztárügyvédei révén egy magyar férfi Amerikában, aki egy építkezésen zuhant le úgy, hogy eltört a keze. NewsOrigoTovábbra is börtönben marad VV Fanni feltételezett gyilkosahttp://www.life.hu/news/20190523-tovabbra-is-bortonben-marad-vv-novozanszky-fanni-feltetelezett-gyilkosa.htmlTovábbi két hónapig biztosan rácsok mögött marad VV Fanni feltételezett gyilkosa, B. László. A nyomozási bíró csütörtöki döntése alapján még mindig fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye. NewsOrigoMélybe vetette magát a hídról egy tinédzser Pozsonybanhttp://www.life.hu/news/20190523-melybe-vetette-magat-a-hidrol-egy-tinedzser-pozsonyban.htmlA mélybe vetette magát egy 17 éves lány Pozsonyban. News--Időjárás: a hétvégén több napsütés, kevesebb eső várhatóhttp://www.life.hu/news/20190523-idojaras-a-hetvegen-tobb-napsutes-kevesebb-eso-varhato.htmlAz esős hétköznapok után a hétvége némi napsütéssel kecsegtet. A kirándulóidőt csak néhol szakíthatja meg zápor, zivatar. NewsOrigo15 éves korában elhunyt a tehetséges olasz focista, Maicol Lentinihttp://www.life.hu/news/20190522-15-eves-koraban-elhunyt-a-tehetseges-olasz-focista-maicol-lentini.html15 éves korában elhunyt az Internazionale fiatal labdarúgó-tehetsége, Maicol Lentini. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.