Fehér fényárban úszó, hatalmas meteoritot láttak Ausztrália fölött

Forrás: leemage/©Ron Miller/Novapix/Leemage/Ron Miller -
csillagászat fény tűz Ausztrália meteorit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fehér fényben úszó, hatalmas tűzgömb szelte ketté az ausztrál eget a napokban. A szakértők elárulták, hogy tehet-e kárt egy ilyen égitest a Földön.

A NASA megerősítette, hogy egy hatalmas, fehér fényárban úszó meteorit húzott át az ausztrál égbolton a napokban. A jelenségre többen felfigyeltek.

Meteor húzott el Ausztrália felett (Képünk illusztráció) Forrás: leemage/©Ron Miller/Novapix/Leemage/Ron Miller

A The Sun cikke szerint a szakértők elárulták, hogy akár egy autó vagy egy nagyobb kanapé méretű is lehetett az égitest, amely 44 100 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott. A NASA munkatársa, dr. Steve Chesley elmondta, hogy amikor a meteor belépett a légkörbe, a magas nyomás miatt kisebb darabokra, nagyjából ökölnyi méretű részekre esett szét.

Azt is tudni lehet, hogy senkinek nem kell tartania attól, hogy egy ilyen majd fejbe kólintja, hiszen ezek a testek nem okozhatnak kárt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.