2009-ben oszlott fel a NOX együttes, az utána következő időszakban pedig szinte semmit sem lehetett hallani Péter Szabó Szilviáról. Most megtörte a csendet, elmondta, hogyan alakult az élete a szétválás után. Azt mondja, életet legnehezebb időszaka volt.

 

„A feloszlás után elkövetkező négy év életem legnehezebb időszaka volt, nem véletlen, hogy a világ másik végére, Ausztráliába költöztem. Menekültem magam elől, a fájdalom elől, ami hirtelen a nyakamba szakadt, az emberektől, a zenétől, az addigi életemtől. Egy új, boldog élet reményében levettem a fejemről a koronát, és felvettem helyette a kötényt, ami sok mindenre megtanított" – mesélte a Blikknek az énekesnő, aki az ausztrál kitérő után Angliába költözött és egy luxuscipő-boltban lett eladó. Nagyon tanulságosnak írja le ezt az időszakot, ekkor jött rá arra, hogy ami meg van írva számára, azt úgysem tudja elkerülni.

Péter Szabó SzilviaFotó: Mudra László - Origo


Szilvi reméli, hogy egyszer majd újra összeállhat a NOX: „Mindannyiunkban tátong egy hatalmas űr, mert egyik pillanatról a másikra veszítettük el egymást; a zenekarommal és a közönséggel egyaránt. Sokan mind a mai napig azt hiszik, hogy miattam oszlott fel a zenekar. Hosszú évekig még a zenekarom is abban a hitben volt, hogy én döntöttem így, de ha rajtam múlt volna, akkor ma is együtt zenélnénk. Ám remélem, egyszer újból összeállunk."