Megszólalt a fehér karácsonyról Németh Lajos

Fotó: Talán Csaba -
karácsony Németh Lajos havazás Fehér Karácsony
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos elárulta, kevés az esély rá, hogy fehér karácsonyunk lesz.

Minden jel arra utal, idén sem lesz fehér karácsonyunk. Maga Németh Lajos is úgy véli, nem nagyon reménykedhetünk abban, hogy az ünnepek alatt hógolyózni fogunk. A Ripostnak kifejtette, jobb, ha nem veszünk szánkót, vagy ha veszünk is, az biztosan kitart hosszú évekig, mert túl gyakran nem lesz használatban...

A globális felmelegedés miatt egyre inkább ez jellemző hazánk téli időjárására. Oka, hogy főként a Földközi-tenger és az Atlanti óceán felől jönnek a frontok és egyre gyakoribb a kifejezetten déli áramlás is. Emiatt a mediterrán térség időjárása kezd uralkodóvá válni Magyarországon, vagyis nem nagyon van hó és a fagyok is egyre ritkábbak. (...) A mi gyerekkorunkban akár egy szezon alatt tönkretettünk egy szánkót, manapság egy egyszerűbb szerkezet is kibírhat akár tíz évet is ilyen időben."

Németh Lajos Fotó: Talán Csaba

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.