Shane Tusup mindent megtesz azért, hogy edzőként bizonyítson, habár sokan kritizálták stílusát. Hargitay András, , a magyar úszóválogatott korábbi kapitánya elárulta, az amerikai ügyei sokszor nem kaptak nyilvánosságot. 

Shane Tusup ismét úszókkal foglalkozik, habár a csapatából már az egyik versenyző távozott: Földházi Dáviddal megszűnt a közös munkájuk. Az edző munkáját sokan figyelik most árgus szemekkel, ahogy viselkedését is, hiszen nem a végtelen türelméről híres. Hargitay András, a magyar úszóválogatott korábbi kapitánya elárulta, Tusup egyes ügyei el sem jutottak az emberekhez.

Shane Tusup állítólag kukákat rúgott szétForrás: Instagram/tusup11

"Amikor Katinka trénereként dolgozott, sok „ügyének" híre el sem jutott Magyarországra. Megesett, hogy szemetesládákat rugdalt szét, de Katinka világhírneve okán ezeket megúszta, idehaza elhallgatták. Nemrég a berlini Világkupa-viadalra se kapott akkreditációt, a kazanyi Vk-verseny előtt a beutazási vízumot tagadták meg tőle. De verbuvál tovább, nemrég a lengyel Wojciech Wojdakot csalogatta magához." - mondta a Borsnak.