Hajléktalanból lett modell a 21 éves indián srác, Haatepah

Haatepah modell karrier indián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az indián származású fiú, Haatepah eddigi életútja egy igazi digitális tündérmese.

A 21 éves modell fiú még tinédzser korában tűnt fel az Instagramon. Haatepah Nike és Uniqlo-kampányokban is szerepelt már, Damon Baker kamerája előtt pózolva, és a Storm Management szerződtette le a srácot. Ez az az ügynökség, ami Kate Mosst is befuttatta.-írja a ragazze.

A 21 éves srác ereiben apacs, kumiai, cahuilla, yaqui és chichimeca-guamares-vér is csörgedezik, és igazán büszke gyökereire.

"Évszázadokig azt hallgattuk, hogy szégyellnünk kellene indián származásunkat. Szerintem pedig inkább fel kell vállalnunk azt, hogy kik is vagyunk."

A 21 éves modell fiút ötévesen, ikertestvérével együtt fogadta örökbe két fehér apuka. Gyerekkorukban sokat cikizték őket, és az egyik nevelőapjukkal is megromlott a viszonyuk, miután Haatepah testvére elkezdte kutatni a gyökereit. Mikor 17 évesek lettek, meghalt a másik papájuk, és hármasban maradtak a rassziszta szövegeket előszeretettel mormoló nevelőapukával.

"Rasszista dumákat eregetett vacsoránál: ne legyünk iszákos indiánok, meg ilyesmi. Kezdetben elengedtük a fülünk mellett, de aztán betelt a pohár. Nem tűrtük tovább a szóbeli zaklatást, és leléptünk tőle."

Ekkor mentek Los Angelesbe egy barátjukhoz, ami a gyakorlatban fél-hajléktalan létet jelentett. A 21 éves fiú még egy saját mozgalmat is jegyez tesójával, Indigenous Alliance Movement néven.

Szeretem a western-stílust: csizma, övcsat és indián ékszerek. Az ügynököm, Daniel Peddle szeme is ezeken akadt meg: a Look Model Agency-hez szerződtem le általa. Aztán jött a Storm, ahol a fivéremnek is jutott munka.

Közben látogatni kezték a pow-wow eseményt is, mely az észak-amerikai indiánok nagy összejövetele. 18 évesen sikerült a biológiai családjukra is rátalálniuk: kiderült, mexikói indián felmenőik is vannak. A modell nemsokára az új-mexikói American Indian Arts képzésére utazik, Santa Fe-be: ékszerkészítést, ezüst megmunkálást szeretne tanulni. A színészet is tervei közt szerepel, illetve a harcművészetekben való jártasság megszerzése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.