Lezárulhat Hien apjának büntetőpere

Forrás: Hien / Instagram -
Hien
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel 10 év után, december 6-án lezárulhat a Megasztárból ismertté vált Hien családjának büntetőpere. A vádlottakat az utolsó szó jogán hallgatják meg, és akár ítélet is születhet. 

Hien édesapja egy évet ült előzetesben, aztán házi őrizetbe került, amit később lakóhely-elhagyási tilalomra módosítottak. Nguyen Tuan Anh a per első tárgyalásán, 2015-ben már nem jelent meg, a bíróság azonnal elfogatóparancsot adott ki ellene, de azóta sem került elő.

A férfit tavaly áprilisban bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt első fokon öt év börtönre ítélte a bíróság, Hien édesanyja 1 évet, féltestvére pedig 2 év 6 hónap letöltendő börtönt kapott. Ismeretes, az 54 éves családfőt azzal vádolják, hogy társaival alkalmanként akár több mint 3 millió forint ellenében hamis papírokkal segített Magyarországra juttatni vietnami állampolgárokat. A vádirat alapján a vállalkozás közel egymilliárd forint bevételt hozott. A szervezet tagjait 2010 nyarán tartóztatták le - foglalja össze a Bors, amit tudni lehet az ügyről.

A megismételt másodfokú eljárás legutóbbi tárgyalási napjára Hien apja egy videóüzenetet küldött, de azt akkor nem játszották le. "Az elsőrendű vádlott félórás, vietnami nyelven, videóban küldött vallomását a törvényszék az utolsó szó jogán veszi majd figyelembe" – mondta el a lapnak dr. Tran Dániel, Hien édesanyjának és féltestvérének védője.

Úgy tudni, Hien édesapja mindenképpen vissza szeretne térni Magyarországra: nagyon nehezen viseli a családja hiányát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.