Egy női nyomozó lehet a második magyar űrhajós

Forrás: Pixabay / Pexels -
Vincze Szilvia asztronauta nyomozó űrhajós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Farkas Bertalan után újra magyar űrhajós léphet az űrbe. Az asztronauta kiképzése 2020 és 2024 között történik meg, az első jelentkezők egyike pedig egy hölgy, Vincze Szilvia.

A magyar kormány négy űrhajós kiképzését tervezi Oroszországban, akik közül valamelyik, második magyar asztronautaként testközelből is megtapasztalhatja majd a világűr ürességét. Erre a legnagyobb eséllyel a légierő vadászpilótái pályázhatnak, de a jelöltek között találunk egy hölgyet is, aki úgy érzi, képes felvenni a versenyt férfi társaival.

Egy női nyomozó lehet a második magyar űrhajós Forrás: Pixabay / Pexels

Vincze Szilvia jelenleg nyomozóként dolgozik az egyik budapesti kerületben. Elhatározását, hogy ő legyen az első magyar nő a világűrben, az is remekül mutatja, hogy magától Farkas Bertalantól kér tanácsokat, akit személyesen is jól ismer. Hamarosan részt vesz orvosi alkalmassági és fizikai teszteken, hogy saját maga is megbizonyodhasson arról, eleget tud tenni a kemény feltételeknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.