Csak belépésre használható a röszkei határátkelőhely

Forrás: police.hu -
határátkelő határ Röszke röszkei határátkelő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A belépés gyorsításáért ideiglenesen csak a Magyarországra belépő utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet, a kilépőforgalom az autópálya-átkelőt veheti igénybe - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap az MTI-t.

Deák Sándor közölte, az intézkedéssel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a szerb társszervek célja, hogy a több belépő forgalmi sávval csökkentsék a várakozási időt Röszkén. Ezzel egyidejűleg az autópálya-átkelő belépőoldalán kilenc sávon biztosítanak lehetőséget az átlépésre, így a két röszkei átkelőn összesen 13 forgalmi sávon léphetnek be az utasok.

A kilépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőhelyet használhatják Szerbia felé. A két átkelő teljes kapacitáson üzemel - tudatta a sajtóreferens.


A rendőrség honlapjának adatai szerint a röszkei autópálya-határátkelőhely belépőoldalán a személygépkocsival és az autóbusszal érkezőknek egyaránt háromórás várakozásra kell számítaniuk.

Röszke, határátkelőhely Forrás: police.hu

A gyorsabb átlépésért Szerbia felé célszerű Tompa, Kübekháza, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi három átkelőt naponta 7 és 19 óra között a szerb és uniós állampolgárok vehetik igénybe.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo rovatban, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.