Kötelező olvasmány lehet a Süsü, a sárkány - ezt gondolja róla Csukás István

Csukás István NAT kötelező olvasmányok Süsü, a sárkány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kötelező olvasmány lehet Csukás István egyik kedvenc művéből, a Süsü a sárkányból. Az író elmondta, mit gondol erről.

Hamarosan nyilvánosságra kerül a Nemzeti Alaptanterv, amiben nagy valószínűséggel Csukás István művei is szerepelni fognak kötelező olvasmányként.

Süsü a sárkány emlékbélyeg bemutatója az MTVA székházában Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Voltak egyeztetések, de megmondom őszintén, nem számítottam rá, hogy az én műveimet is tanítani fogják a gyerekeknek. Ez számomra egy még nem hivatalos ajándék, kissé a hallhatatlanság jele is, hiszen olyan nagy becsben tartott írók közé kerül a nevem, mint Petőfi, vagy éppen Móricz. Úgy érzem, hogy a műveim minden korosztálynak szólnak. Szerencsére a gyerekek szeretik ezeket, és már eddig is olvasták őket, hiszen könnyen fogyaszthatóak. Fontos, hogy olvassanak a fiatalok, egy jó derűs, vidám könyvet pedig szerintem bármikor szívesen a kezükbe vesznek.

Érdekes, mert Süsü először a tévében, bábfilmként szerepelt, csak utána született belőle könyv. Fontos üzenete van: ne ítéljünk a külső alapján, hiszen a belső értékek ugyanolyan fontosak. Süsü is egy tűzokádó sárkány, mégis rendkívül kedves lelke van"

- mesélte e Borsnak Csukás István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.