Orbán Viktor bejelentést tett: ezt a döntést hozták az iskolák bezárásáról

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Reinhardt -
bejelentés iskola bezárás Orbán Viktor koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az iskolák bezárásáról hoztak döntést, melyet Orbán Viktor a Facebook-oldalán közölt. 

Orbán Viktor Facebook-oldalán tett bejelentést az iskolák bezárásáról. Korábban kiderült, hogy valamennyi parlamenti párt egybehangzóan az intézmények hétfői bezárása mellett tették le a voksukat. Ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tolmácsolta a kormány felé. Azt is közölte, hogy az operatív törzsnek van egy szakmailag megalapozott véleménye. Magyarországon a megbetegedések száma az egyik legalacsonyabb Európában, s önmagában ez talán nem indokolná az iskolák bezárását, de azt is látják, hogy sokan nem érzik biztonságban a gyermekeiket.

Az iskolák bezárásáról döntöttek - Képünk illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Reinhardt

Hétfőtől kezdve új oktatási munkarend lép érvénybe:

tanterven kívüli digitális munkarend. Ez azt jelenti, hogy a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket március 16-ától - ezt jelentette be Orbán Viktor. Hozzátette, hogy a gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak, amennyiben megoldahtó.

Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet. Ez új módszertanokat is igényel. A módszertani ajánlásokat az oktatási államtitkár a jövő héten teszi közzé.
Ennek értelmében a tanulók nem mehetnek az iskolába. Az igazgatóknak viszont be kell menniük. A tanároknak is folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel - ismertette.
Az érettségire is fel tudnak készülni a diákok - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: jó eséllyel a szokott rendben meg tudják tartani az érettségi vizsgákat - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.