Hihetetlen! A tavaszias idő után hózáporokra és lehülésre számíthatunk.

Vasárnap reggel az ország nagy részén csökken a felhőzet, de az ország középső részén (a kb. Budapest-Pécs vonalon) erősen felhős marad az ég, és főleg itt alakul ki hózápor. Erős lesz az ÉK-i szél. Hidegfronti hatás terheli a szevezetünket. 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Hózáporokra számíthatunkForrás: Thinkstock

Hétfőn délkelet felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és eleinte az Alföldön majd a Dél-Dunántúlon egyre többfelé kezdődik havazás, havas eső. Északabbra csak elszórtan alakul ki hózápor. Az ÉK-i szél egyre nagyobb területen lesz viharos. Reggel -5, délután +3, +4°C körül alakul a hőmérséklet.

Kedden és szerdán erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délnyugaton, délen többfelé lehet havazás, délkeleten havas eső, míg az északi tájakon csak elszórtan fordul elő vegyes csapadék. Továbbra is erős lesz az északkeleti légmozgás. Egyelőre marad a télies (2-7 fok közötti) hőmérséklet.

Csütörtökön egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, bújik elő a nap. Erős melegedés kezdődik, délután már 10-13°C lehet - írta meg a köpönyeg.hu.