Operatív törzs: a negyvenes éveiben járó súlyos koronavírus-fertőzött is van

COVID-19 Operatív Törzs koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb 18 fővel nőtt az elmúlt 24 órában a diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs szombat délutáni tájékoztatóján. A csoportos megbetegedések terjedése növekszik, ezek tömegessé válhatnak, így mindent meg kell tennünk a lassítás érdekében.

Az országos tisztifőorvos elmondta, a legutóbbi koronavírus-fertőzés követleztében elhunyt 53 éves férfi számos alapbetegséggel küzdött, és hozzátette a mintavételek száma fokozatosan nő.

Hangsúlyozta, hogy újabb tájékoztató kampány folyik az idősek védelmében, és arról is beszélt, hogy a személyes érintkezések elkerülése mellett az otthoni testmozgás, a vitamindús táplálkozás és a pszichésen kielégítő tevékenységgel tudunk a legjobban védekezni a megbetegedés ellen.

Müller Cecília felhívta a figyelmet arra is, hogy a negyvenes éveiben járó súlyos beteg is van az egyik kórházban.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, egyre nagyobb az esetszám Közép-Európában és ismételten hangsúlyozta, a magyar rendőrséghez csatlakozott a honvédség a határellenőrzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.