Betegeket látnak el az elmaradt Eurovíziós Dalfesztivál rotterdami színhelyén

Forrás: Shutterstock -
Rotterdam Eurovíziós Dalfesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kórházzá alakították a koronavírus-járvány terjedése miatt elmaradt Eurovíziós Dalfesztivál rotterdami helyszínét. A létesítmény hétfőn honlapján írta meg, hogy egyelőre 88 beteget tudnak elhelyezni, de ez a kapacitás később akár 680 ágyasra nőhet.

A 65. Eurovíziós Dalfesztivált májusban rendezték volna meg a Rotterdam Ahoy elnevezésű konferenciaközpontban. A járvány miatt azonban számos más fesztivállal és kulturális rendezvénnyel együtt a dalfesztivál is elmarad.

Illusztráció. Forrás: Shutterstock

A konferenciaközpontban kialakított kórház nemcsak koronavírusos betegeket tud fogadni, hanem olyan pácienseket is, akik a járványhelyzet miatt nem jutnak ágyhoz a zsúfolt kórházakban. Rotterdamban más létesítményeket is kórházzá alakítottak a betegek növekvő száma miatt.

Az Eurovíziós Dalfesztivált 64 éven át rendezték meg megszakítás nélkül, a mostani az első alkalom, amikor törölték a versenyt. Rotterdamban 41 ország képviselője lépett volna színpadra, Magyarország nem küldött volna versenyzőt a dalversenyre.

Jan Ola Sand, az EBU vezetője, az Eurovíziós Dalfesztivál leköszönő versenyigazgatója kiemelte: a holland szervezőkkel, a helyi közmédiával egyeztetve már azon dolgoznak, miként lehetne Rotterdamban 2021-ben megrendezni az eseményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.