Koronavírus: Spanyolországban ismét napi kilencszáz felett a halálos áldozatok száma

Forrás: AFP/Oscar Del Pozo -
betegség Spanyolország haláleset koronavírus vírus halálos fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Spanyolországban második napja kilencszáz felett van az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium pénteken.

Az elmúlt nap során 932-en veszítették életüket, ezzel 10 935-re emelkedett a SARS-CoV-2-vírus okozta Covid-19 megbetegedésben elhunytak száma a dél-európai országban.

Az azonosított fertőzöttek száma 7472-vel nőtt, és összességében elérte a 117 710-et.

Kórházba 2524-en kerültek az elmúlt 24 órában, a járvány január végi kezdete óta pedig 56 637 pácienst láttak el a fertőzés miatt. Az intenzív osztályokon ápolt betegek száma 324-gyel emelkedett egy nap alatt, összességében 6416-ra.

Spanyolországban ismét napi kilencszáz felett a halálos áldozatok száma Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

A fertőzöttek közül 3777 embert nyilvánítottak egészségesnek, a kórt eddig 30 513-an győzték le - derült ki a szaktárca adataiból. A legtöbb, 34 188 esetet továbbra is a madridi tartományban szűrték ki, egy nap alatt 2003 újabb fertőzöttet azonosítottak. A halálos áldozatok száma a 6,5 millió lakosú autonóm közösségben 4483, a gyógyultaké 13 850.

Spanyolországban március 15. óta szükségállapot van érvényben

, amely alapján az oktatási intézmények zárva tartanak és csak meghatározott esetekben, például munkába járás vagy bevásárlás miatt lehet elhagyni a lakhelyet. Ez a korlátozás április 11-éig van érvényben.

A hét elején leálltak a nem létfontosságú ágazatok is, mint például az autóipar vagy az építőipar. Az április 9-éig tartó korlátozás nem érinti az egészségügyet, a mezőgazdaságot, az élelmiszeripart, az áruszállítást, az áram-, gáz- és vízellátást, a gyógyszeripart, a telekommunikációt és a médiát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.