2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Újabb koronavírus-fertőzés tünetre figyeltek fel a Google adatelemzői

Forrás: Thinkstock -
Google koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Google adatelemzői arra figyeltek fel, hogy az utóbbi időben erősen megnövekedtek a keresések a szemfájdalmakra vonatkozóan. Arra jutottak, a szemtünetek is a koronavírus-fertőzésre utalhatnak. Ők voltak azok, akik elsők között figyelmezettek arra is, hogy a szaglás elvesztése jellegzetes tünete lehet a koronavírus fertőzésnek.

A világ legnépszerűbb keresőjének adatelemzői lényegében a keresések számából indulnak ki. Sok mindenre lehet következtetni, ha százezrek, sőt milliók ugyanazt ütik be a keresőprogramba.

A Google adatelemzői most egy új kifejezés gyakori, több százezres keresésére figyeltek fel, és az a szemfájdalom. New Yorkban például a legtöbben erre a szóra kerestek rá, a szaglás elvesztése mellett.

Forrás: Thinkstock

A Google adatelemzői a keresőszavakból kiindulva azt is jósolják, hogy Ecuador lehet a COVID-19 járvány új „epicentruma". Itt is a legkeresettebb szavak között van a szemfájdalom. Ez a szó a legkeresettebbek közé került például a járvány sújtotta Spanyolországban és Iránban is, ahol ugyancsak több tízezer koronavírus fertőzés történt.

Olaszországban a „bruciore occhi" (égő szem) szó keresése a szokásos szint ötszörösére emelkedett márciusban. New York-ban ma már a szemfájdalommal kapcsolatos keresések száma közelít a szaglásvesztéssel kapcsolatos keresésekhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.